zaterdag 23 september 2017

Tektonische platen

Journalist Wierd Duk, zelfbenoemd  Putinversteher, verlaat het AD en stapt met 1 november over naar De Telegraaf. Hij kreeg kreeg een 'ontzettend mooi aanbod' en mag straks verslag doen van de haarvaten van de samenleving.

Het grootste deel van zijn lange staat van dienst voltrok zich in betrekkelijke onopvallendheid, schreef de Volkskrant eerder dit jaar, maar uiteindelijk werd hij opiniemaker aan de rechterflank. Hij toonde 'compassie met de burger die zich zorgen maakt over het islamitisch fundamentalisme en de risico's van de vluchtelingenopvang' en zo word je dan automatisch schietschijf bij Frontaal Naakt.

Daar werd hij vorig jaar nog opgevoerd als de huilbaby van het domrechtse freak-circus. 'Heeft er inmiddels een carrière van gemaakt de mensheid te waarschuwen voor het gevaar van islamisering, grossiert in groteske leugens over vluchtelingen en moslims, veegt opzichtig zijn reet af met alle regels van de journalistiek, schrikt er zelfs niet voor terug de rouwende vader van twee verdronken jongetjes verdacht te maken, maar waag het niet hem te bekritiseren want dan jankt-ie over smaad en laster en karaktermoord en gaat-ie klagen bij je baas of je opdrachtgevers.'

GeenStijl veronderstelde gisteren meteen dat Wierd door Halalgemeen Dagblad aan de kant was gezet. Dat hij niet langer welkom was bij het papieren vergiet van tjappie Ismail Haakneusvlogger en Frans Weisglas. Of zou zijn weggepest door redactiekobold Chris 'DM' Klomp.

Maar dat blijkt helemaal nergens uit. 'Wierd anti-Cuck' gaat pas in november over, dat is toch ruim een maandje voor het opzeggen. Pas echt wierd (spreek uit: weird) is de kop: Welkom bij het Mediahuis. Alsof hij het voorportaal van een ongewisse toekomst betreedt. Een GS-reaguurder ziet dat soort overstappen dan ook als een vorm van segregatie. Weer een hernieuwde drukverdeling op de tektonische platen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten