zondag 19 juni 2016

Holtrop

Politica Jo Cox is vermoord door een vermoedelijk extreem rechtse activist. Bedreigingen aan het adres van Britse politici zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. Volgens een het Britse Onderzoek naar Forensische Psychiatrie en Psychologie wordt meer dan de helft van Lagerhuisleden in Groot-Brittannië frequent gestalkd of lastiggevallen, en heeft meer dan 80 procent te maken gehad met opdringerig of agressief gedrag.

Nederland gaat inmiddels ook aardig die kant op. Zo moet de Voorburgse 'internetactivist' Hans Holtrop binnenkort voor de rechter komen wegens belaging van burgemeester Van der Sluijs en twee wethouders. Holtrop bestookte hen met e-mails waarin hij zijn afkeer over de komst van een azc kenbaar maakte. Recentelijk werd Holtrop naar verluidt door vijftien politie-agenten van zijn bed gelicht. Wegens persoonlijke omstandigheden mocht hij naar huis onder een 'beperkende maatregelen'. Een daarvan zal wel zijn dat hij even geen 'boze mailtjes' meer mag sturen.

Het is niet de eerste keer dat Holtrop de grenzen van het fatsoen opzoekt. In 2008 werd bij hem een huiszoeking gedaan en computers in beslag genomen na aangifte van Meldpunt Discriminatie Internet (MDI). Hans 'Zonder Wilders gaan we naar Allah' kon het niet laten moslims te schofferen. 'Nederland wordt bedreigd door 35 miljoen moslims met een fascistische ideologie'. En dat was nog een van de mildere uitingen.

In 2006 haalde Holtrop het nieuws toen hij Filip DeWinter, leider van de nationalistische partij Vlaams Belang, uitnodigde voor een evenement van de Levensstroom-gemeente van evangelist Jan Zijlstra. Waarop de kerk hem royeerde. Nog eerder werd Holtrop ondervraagd omdat hij premier Balkenende overspoelde met bedreigende e-mails.

Het OM sluit niet uit dat er - na maanden voorbereidend onderzoek - aan de tenlastelegging nog meer feiten worden toegevoegd. Misschien wordt het inderdaad tijd voor een internetverbod voor virtuele ruziezoekers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten