zondag 5 juni 2016

Doofpot

VVD-er Mark Rutte probeert ons tweede referendum in de doofpot te stoppen - naast het eerdere referendum over de Europese grondwet. De MinPres weigert zich voor het Britse referendum te laten toetsen door de Nederlandse rechter. Aldus Feynman en/of Feiten.

Feiten? Niet echt. De linkjes waarnaar de GeenStijl columnist zo gretig verwijst spreken boekdelen: natuurlijk Forum voor Democratie, natuurlijk Joost Niemöller.

'De Tweede Kamer weigerde volgens Feynman een motie aan te nemen haar eigen wetten uit te voeren, waarmee de Trias Politica zorgvuldig is kaltgestellt. 'Zonder onze ratificatie is er gewoon géén verdrag tussen de EU en de Oekraïne. Een patstelling die fantastisch is, en zo lang mogelijk mag duren. Er is geen probleem, en er hoeft al helemaal niets “opgelost” te worden.'

Het Knipmes weet niet beter dan dat Rutte pas tot eind juni wil wachten met het in detail treden over hoe de regering met de uitslag omgaat. De reden is het Britse referendum over dr Brexit, die Rutte niet wil beïnvloeden. Komt ook nog bij dat de uitslag van een raadgevend referendum de Nederlandse regering nergens toe verplicht. Dat weet het smaldeel van Nederland dat tegenstemde ook.

Maar we begrijpen Feynman wel, als die woorden als 'Europese federalisme' laat vallen. Of spreekt over een 'losgeslagen Europese Project' waaraan het VK zich mogelijk wil onttrekken. Of over vluchtelingen begint, maar 'overlast' bedoelt. Dan wordt uitstel over een besluit over een referendum vanzelf een doofpot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten