zaterdag 8 augustus 2020

Zelfoverschatting

Viruswaarheid, voorheen Viruswaanzin, wil alweer demonstreren op het Malieveld in Den Haag. De organisatie kondigt op haar Facebookpagina een protest op 23 augustus aan, gericht tegen de coronamaatregelen. Dan wordt onder meer het aftreden van Feike Siebkema geëest, de oud DSM-topman is speciaal gezant van het kabinet in de strijd tegen corona.

Dat roerganger Willem Engel de vaart erin wil houden, begrijpt Het Knipmes maar al te goed, maar de verwachtingen van een 'bloedige volksopstand' wijzen op zelfoverschatting. En op frustratie dat hij niks voor elkaar krijgt. 

'Viruswaarheid liefde & waarheid' staat op Facebook te lezen, maar Het Parool signaleert dat de toon harder wordt. Het Binnenhof wacht ‘verhuizing naar Scheveningen’ en ook veel hoofdredacteuren van media hangt gevangenisstraf boven het hoofd wegens medewerking aan ‘een legale staatsgreep’. De regering vertoont ‘fascistische trekjes’ en met de mondkapjes zijn we niet ver verwijderd van de Jodenster. Aldus Engel.

Het Parool weet en passant ook nog een interessant detail te melden over Jeroen Pols, juridisch adviseur van Viruswaarheid, en behalve mede-eigenaar van een groot deel van de rosse buurt van Bremerhaven de trotse bezitter van een strafblad. Volgens eigen zeggen zat hij ooit drie jaar gevangen wegens lidmaatschap van een criminele organisatie. Dan moet je toch aardig wat op je kerfstok hebben.

Pols wil nu de media aanpakken. 'Jullie zijn de hoofddader door kritiekloos het RIVM te volgen.' De Volkskrant, NRC, AD en Het Parool kunnen een aanklacht tegemoetzien. Behalve kolder volkomen kansloos natuurlijk, zoals Viruswaanzin tot nu toe elk kort geding heeft verloren.

De animo voor weer een demonstratie binnen enkele weken zal vermoedelijk niet erg groot zijn. Een demonstratie afgelopen week in Rotterdam, waar Engel zich ook vertoonde, trok niet meer dan zestig demonstranten. Dertig betogers kregen ook nog een boete omdat ze weigerden een mondkapje te dragen in een gebied waar dat verplicht is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten