zaterdag 12 augustus 2017

Ge-demonitized

O jee, YouTube heeft diverse kanalen en video's van populaire dwarsdenkers, conservatieve spreekstalmeesters en alternatieve media ge-demonitized. Beweert GeenStijl, die zich nu eenmaal graag met dit soort vloggers associeert.

Ge-demonitized wil zeggen dat vloggers geen advertentie-inkomsten meer krijgen.

Volgens het blog is wel heel erg toevallig dat alleen (actieve, populaire) rechtsmensen daar last van lijken te hebben. Trumpaloopa's die hilarische fanvideo's maken op YouTube, zagen hun geldstroom opdrogen door demonetization. Komt allemaal door agressieve linkstrollen kanalen kapot zitten te flaggen.

De aanhangers van GS piepen dan ook meteen dat dit 'stap 2 is op weg naar iedere vorm van totalitarisme: het strafbaar stellen van het vertellen van de waarheid.'

'Techbedrijven en overheden openen aanval op vrijheid van meningsuiting', staat er dan ook nog boven.

Mooie perceptie, klopt weer niks van. Dat agressieve linkstrollen hier achter zouden zitten is natuurlijk niet waar en van censuur is ook geen sprake, de bewuste video's zijn nog altijd te zien, maar adverteerders hebben aangegeven dat zij niet geassocieerd willen worden met extreme opvattingen. Waar ze volledig gelijk in hebben. Als Coca Cola wil je geen preroll bij islamitische haatpreken of chemtrailgekken. Dus heeft YouTube op verzoek van die adverteerders het beleid aangepast.

Aluhoedjes als Paul Joseph Watson (PrisonPlanet), Luke Rudkowski en nog wat van die malloten schreeuwen dan om het hardst dat ze gecensureerd worden en dan is er altijd wel een would be alluhoedje als VanRossem die meteen de stormbal gaan hijsen.

Maar van broodroof is ook al geen sprake en een snel rekensommetje leert waarom. Gemiddeld doet een YouTube video niet meer 0,30 tot maximum 2,50 dollar per duizend impressies, waarbij de teller pas gaat lopen vanaf 10.000 impressies. Pas bij een paar miljoen impressies begint het ergens op te lijken.

Watson genereert gemiddeld 500.000 impressies, Mark Dice de helft daarvan en het gros van dwarsdenkers haalt zelfs dat niet eens. Dat levert ze op zijn best een paar honderd dollar per video op, nog niet eens genoeg om er een paar pakken kattenkorrels van te kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten