zaterdag 13 april 2019

Geowned

Heb je een gigawinning behaald, spreidde de uil van Minerva zijn vleugels uit bij het vallen van de avond, kom je in de provincie helemaal nergens aan de bak. Na Noord Holland, Friesland en Groningen staat Forum voor Democratie bijna overal met lege handen. Samenwerking in deze provincies is volgens de formateurs uitgesloten.

De Thierryoïden hebben de Provinciale Statenverkiezingen heel hard geowned, heet dat bij GeenStijl (alles bij die club eindigt op 'owned', denk aan Powned).

Forum werd bij de Provinciale Statenverkiezen op zo’n 4000 stemmen na de grootste in Gelderland, achter de VVD. In Friesland werd Forum vanuit het niets de tweede partij, met 6 van de 43 statenzetels.

Ook in Drenthe neemt FvD hoogstwaarschijnlijk plaats in de oppositiebanken. In Utrecht doet Forum ook al niet meer mee. En in Limburg lijkt de deelname van Forum voor Democratie ook onwaarschijnlijk.

In Overijssel wordt wel ingezet op een coalitie met de partij van Thierry Baudet. Evenals in Zuid Holland, Flevoland en Zeeland. Met sombere vooruitzichten. Want ongeveer overal is het standpunt over de klimaatregelingen het breekpunt. Dat botst met de VVD, uitgerekend de partij die het Forum groot heeft gemaakt.

Complot? Zeker. GS reaguurders weten het zeker: Mark Rutte gaat met GL in zee, Opdracht van uit Brussel. Die CO2 tax moet er doorheen om het chronische tekort aan geld in het EU imperium te stillen. Referendum afpakken, Brusselse idioterie door de strot duwen, bloeiende economie maar geen cent méér te besteden, duurste auto's, energie, huizen en geen studiefinanciering, bejaarden met een 24 uurs luier en de grooooote winnaar van de verkiezingen overal buiten houden.

Maar er is hoop: 'Nu moet alleen die 80% van Nederland die fout stemt nog wakker worden. En dan, heel misschien, kunnen we weer gaan bouwen aan dat relaxte land dat we ooit hadden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten