donderdag 25 april 2019

Boreaal optreden van de Hiddemeister

Eerst deed Thierry nog luchtig over de kritiek van medeoprichter van de partij Henk Otten dat de flamboyante partijleider een te rechtse koers vaart en andere volksvertegenwoordigers meer bij de partij moet betrekken. Daarna werd een venijnige tweetoorlog gevoerd, waarbij Otten als Tweede Kamerlid en penningmeester aan de kant werd geschoven. Zogenaamd wegens zijn nieuwe rol in de Eerste Kamer. Had het partijbestuur in zijn afwezigheid bepaald.

Otten noemde de tweet van Baudet 'niet zo handig' en meldde en passant dat het partijbestuur helemaal niet gaat over contracten van medewerkers van de Tweede Kamerfractie. Daarmee was wel duidelijk dat FvD lijdt aan dezelfde kwalen als de PVV, waar de partijleider onverbiddelijk aan de touwtjes trekt en dwarse elementen geëlimineerd moeten worden. Ruim een jaar geleden verwijderde Baudet ook al twee prominente leden uit zijn partij. Robert De Haze Winkelman en Betty Jo Wevers zouden partij saboteerden. Beiden zeiden dat ze slechts pleitten voor meer interne democratie.

De populistische partijen lijken intussen in verlegenheid gebracht door de ruime verblijfskostenvergoeding waarvan sommige Kamerleden profiteren. PVV'er Dion Gaus gaf het verste adres in Limburg van zijn moeder op, waar hij naar eigen alleen in de nachtelijke uren verscheen omdat lastige journalisten te ontlopen.

Ook Hiddema krijgt de hoogst mogelijke vergoeding van 24.278,80 euro per jaar omdat hij officieel in Maastricht woont, maar zich toch vooral ophoudt in Amsterdam. 'U hebt me wakker geschud. Ik had geen benul', aldus het Kamerlid dat ineens bereid was het te veel ontvangen geld in te houden.

Emiment grise Hiddema gaf gisteren te Pauw uitleg en daar waren de (GeenStijl) fans blij mee: Boreaal optreden van de Hiddemeister! 'Laat de pers eens duiken in de frauduleuze allochtoonse gemeenschap in Nederland. Die komen voor € 2000 hun bed niet uit,' aldus een andere wijsneus.

En uiteraard was alle ophef weer het werk van hijgerige reljournalisten, al dan niet met een agenda. En dat het natuurlijk potsierlijk is dat Jeroen Pauw (minstens 2x Balkenende norm belastingpoet toucherend) Hiddema de maat neemt over een onkostenvergoeding. Dat hebben de aanhangers van FvD gemeen met de partijleider: die kunnen geen kritiek verdragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten