Nederland snakt na 44 jaar zo naar een Songfestivalzege dat zelfs minister-president Rutte het tijdens het wekelijkse vragenuurtje zeker wist. 'Wij gaan winnen!'.
Hij heeft zijn naam Duncan Laurence mee en de bookmakers hebben hem hoog zitten, maar Nederlanders hebben hun kansen voor het Eurovisie Songfestival al vaker te hoog ingeschat. Omgekeerd komt ook voor. De mindere favoriet Calm After The Storm van The Common Linnets bereikte onverwachts de tweede plek in de finale van het Eurovisie Songfestival.
Dat hij in de Top 5 eindigt bij het liedjesfestijn staat misschien vast, maar een eerste plaats is pas zeker nadat de kijker zijn stem heeft uitgebracht.
Geen nood, de media speculeren nu al over wat het gastland allemaal moet doen als de zege binnen is. Er moet hoe dan ook dagenlang een zaal ter beschikking staan, er moeten mensen worden ingehuurd, het moet veilig zijn en er moeten accommodaties zijn geregeld, filosofeert Albert van Schendel, financieel docent Leisure Management van Breda University.
Die meteen een domper op de voorpret zet: 'Kijk je naar het economische effect op Nederland, dan komen we tot de conclusie dat dit onder de streep uiteindelijk nihil is. Zo nemen de toeristen voor het songfestival simpelweg de plaats in van de toeristen die er gewoonlijk zouden zijn. Die komen op een ander moment, of gaan naar een heel ander land', legt de econoom uit.
Vanwege de grote media-aandacht moet Nederland aan de wereld en mogelijke terroristen ook nog eens uitstralen dat de beveiliging perfect is. Veiligheid is een kostbare aangelegenheid.
Van Dingedong (Teach-In) zijn we ook niet rijk geworden. Het liedje is slechts in ons geheugen gegrift omdat het 44 jaar geleden voor het laatst was dat Nederland het songfestival won.
Update: Maastrichtse MECC claimt na overwinning Nederland meteen Songfestival.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten