zaterdag 15 februari 2020

Groeten uit Delft

De politie meent dat het voornaamste aanknopingspunt bij de opsporing van de briefbomber een papieren zakje is met een aanzicht van Delft dat in souvenirwinkels te koop is. Daarin is telkens de explosieve stof aangetroffen.

Nu wil men weten of er een persoon is die in een of andere winkel deze zakjes in behoorlijke hoeveelheid heeft besteld.

Maar het kan ook zomaar zijn dat de briefbomber de politie op een dwaalspoor wil brengen. Groeten uit Delft. Maar niet heus.

Het Knipmes verwacht eerlijk gezegd dat de overlast snel voorbij zal zijn. Het is een nogal knullige afpersing, omslachtig bovendien. Uiteraard wordt niet ingegaan op de betaling van losgeld in bitcoins. Waarom zou je ook?

De getroffen instanties zoals ING en ABN zullen pakjes van onbekende afzenders voortaan onuitgepakt laten, als PostNL al niet maatregelen heeft genomen om erger te voorkomen. Ieder ander bedrijf is op zijn hoede.

De eerste zending bom- en dreigbrieven leverde ook al niks op, behalve publiciteit.

Nee, een beetje afperser houdt zich tegenwoordig bezig met ransomware. Met een beetje geluk leg je dan een complete universiteit plat (Maastricht) en zorg je dat ook alle backups niet meer bereikbaar zijn. Op die manier kun je makkelijk een paar ton binnenharken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten