zaterdag 4 april 2020

5G verzet

Donderdag vloog een 5G mast in Birmingham in de fik, waarvoor een aantal complotdenkers de verantwoordelijkheid opeisten. De 5G groep op Facebook waarin het filmpje werd gedeeld is inmiddels verwijderd.

De agressie tegen technici die 5G masten installeren neemt toe, melden Britse telecombedrijven. Wellicht ook vanwege geruchten dat 5G-straling de eigenlijke oorzaak zou zijn van de corona-epidemie. Deze theorie verspreidde zich bijna even snel als het virus zelf.

5G-straling zou de opname bemoeilijken van zuurstof in het bloed, volgens deze verhalen. De symptomen zijn onder meer hoesten en kortademigheid. En laat nu ook in Wuhan, waar corona zijn oorsprong vindt, 5G masten staan.

Nepnieuws natuurlijk, want nog los van het feit dat er tot nu toe geen enkele wetenschappelijke relatie is aangetoond, kloppen de verhalen aantoonbaar niet. 5G is wereldwijd nog maar mondjesmaat uitgerold, meestal alleen in grote steden. Er zijn amper 5G toestellen in gebruik. Er zijn tal van steden (en dorpen) met 5G zonder coronagevallen en steden met coronabesmettingen zonder 5G masten.

Het mooie is dat de complotdenkers allemaal dankbaar gebruik maken van smartphones om hun theorieën te verspreiden. Maar op een of andere wonderlijke wijze veroorzaakt 4G weer geen corona. En kennelijk valt de straling ook mee.

Dat geldt evenzeer voor de radiofrequenties die we binnenkort voor het razendsnelle internet gaan inzetten. Die zijn al jaren in gebruik voor andere doeleinden.

5G levert in theorie wel meer stralingsbronnen op, maar tegelijk kan het totale stralingsniveau daardoor juist afnemen.

Over pakweg drie jaar hoor je het 5G verzet niet meer, en kan het 6G verzet zich warmdraaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten