zaterdag 13 februari 2021

Bond tegen Overheidszaken

Het is opvallend stil gebleven bij de Nationale Bond tegen Overheidszaken na de niet al te flatteuze uitzending van Propaganda bij de NPO. Op voorhand had de bond al wel de aanval geopend op de programmamakers. Voorzitter Jordy Zwarts had de tegenwind van de main stream media namelijk al verwacht.

Zwarts is namelijk wappie. Sterk gekant tegen coronamaatregelen, 5G en de EU.

Ooit ambieerde Zwarts een carrière in de lokale politiek toen hij de naam Forum voor Den Haag op de Kieslijst wilde laten zetten. Die naam werd geweigerd wegens verwarring met Forum voor Democratie, vond ook de Raad van State bij wie Zwarts vergeefs aanklopte.

Beter verging het de veertiger in zijn jarenlange strijd tegen de verplichte zorgverzekering. Dat kwam hem op zijn enige succesje tot nu toe te staan toen verzekeraar VGZ hem voor de rechter sleepte om hem alsnog tot betaling van zijn rekeningen te dwingen. Het contract met GHZ was door het GAK gesloten en niet door Zwarts, dus volgens de rechter niet geldig.

Deze overwinning smaakte kennelijk naar meer en wat volgde waren drie rechtszaken tegen topmannen van de grootste Nederlandse telecombedrijven. De bond vorderde dat de CEO's een verklaring zouden ondertekenen waarin zij moesten beloven dat 5G geen nadelige effecten heeft op de gezondheid. Het waren drie kansloze zaken die najaar 2020 dan ook stuk voor stuk werden afgewezen.

De bond wilde ook nog een kort geding starten tegen de coronamaatregelen, maar zag daarvan af omdat de invoering van de coronaspoedwet tot na de zomer was uitgesteld en omdat er al een kort geding van Viruswaanzin tegen de Staat der Nederlanden ging dienen.

Maar inmiddels had Zwarts wel een mooi verdienmodel ontdekt. Leden die een paar tientjes moesten betalen werden gelokt met het vooruitzicht van een dagvergoeding van maximaal 150 euro in de coronazaak, en maximaal 2.000 euro per dag voor de 5G zaak, waarvan Zwarts zelf al vermoedde dat hij die niet zou winnen.

Hoeveel mensen op deze onzin hebben ingetekend is niet bekend, want de ledenteller op de site blijkt volledig nep. Hoeveel rechtszaken er nog volgen is niet bekend. Daar wil Zwarts niets over kwijt. Terwijl zijn advocaten aan Propaganda laten weten dat er geen zaken in voorbereiding zijn.

De Hagenaar noemt zich jurist, dat is hij niet. Oud-medewerkers uit een zakenverleden noemen hem in Propaganda steevast een oplichter. Dat is geen beste reclame voor wat niets anders lijkt dan een vehikel om je brood te verdienen met contraire opvattingen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten