zaterdag 20 februari 2021

Slechte verliezers

Viruswaarheid voormannen Engel en Pols toonden zich eerder deze week slechte verliezers tijdens het turbo soepappel, waarbij de overheid de avondklok kon handhaven tot aan het hoger beroep. 

Boos waren ze op de rechter die nog helemaal niets had beslist. Die rechter had immers hun finest hour verpest die hooguit een halve dag had geduurd. Terwijl Engel toch zo graag hossende medestanders op stadspleinen had gezien. Ook werd het volgens de werkloze dansleraar, die bij Op1 doodleuk wist te vertellen dat het coronavirus uit het lab kwam en 'ziekenhuizen helemaal niet vol liggen', alsof hij dat met eigen ogen had geconstateerd, tijd om 'door te pakken'.

Vrijdag zat Viruswaarheid weer in de rechtszaal om te redden wat er te redden viel. Terwijl intussen in de Eerste Kamer de laatste hand werd gelegd aan een spoedwet die juridisch wel klopt.

Dat Viruswaarheid hoogleraar klinische immunologie Pierre Capel had meegebracht om de epidemiologische situatie van Nederland toe te lichten, een man die zich graag laat interviewen door het alternatieve Cafe Weltzschmerz, was ook al niet echt handig. De Hof hoeft geen oordeel te vellen over het epidemiologisch debat.

Daar ging eerder deze week de discussie ook helemaal niet over. Viruswaarheid won toevallig omdat een verkeerde wet was aangegrepen om de avondklok mogelijk te maken.

Tot hun frustratie vonnist het Hof pas over een week en tot die tijd gaat de Avondklok niet van tafel. 

Daarmee is de Viruswaarheid poppenkast nog niet voorbij. Afgezien van afgelopen week heeft de beweging tot nu toe elk proces verloren. Ook de zaak die nog gevoerd gaat worden tegen traditionele media, omdat die angst zouden zaaien en feiten zouden negeren, bijvoorbeeld door de woorden ‘patiënten’ en ‘besmettingen’ te gebruiken, is bij voorbaat kansloos.  

Net als de politieke ambities van Engel, die samen met Anna Zeven deelneemt aan de verkiezingen onder de naam Blanco Lijst 30 #hartvoorvrijheid. Grootste probleem: Zijn achterban wantrouwt de Haagse politiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten