zaterdag 27 februari 2021

Draagvlak

Willem Engel heeft geen toegang meer tot de zakelijke rekening van Viruswaarheid. De rekening is door ING geblokkeerd omdat hij ondanks herhaaldelijke verzoeken geen inzage heeft gegeven in zijn gegevens, meldt het AD.

Het schijnt weer eens grotendeels Engel's eigen schuld te zijn, die toegeeft niet tijdig de gevraagde informatie te hebben aangeleverd.

Het was toch al geen memorabele week voor Engel. Vrijdag verloor zijn club het hoger beroep over het afschaffen van de avondklok. Die inmiddels al via een spoedwet in het parlement was geregeld.

Het gerechtshof oordeelde - in tegenstelling tot de rechtbank vorige week - dat er wel degelijk sprake is van 'buitengewone omstandigheden die het invoeren van de avondklok mogelijk maken'.

'Welkom in de dictatuur. Natuurlijk gaan we in cassatie', liet Engel weten. Maar wat cassatie nu nog voor zin heeft is een compleet raadsel. Mocht zo'n cassatieberoep worden toegewezen, dan verandert dat niets aan de huidige situatie. Viruswaarheid is alleen maar bezig geld van donateurs over de balk te gooien. En doet dat al maandenlang.

En uiteindelijk krijgen Engel cs toch wel hun zin. De Avondklok is een tijdelijke maatregel. Daarnaast brokkelt het maatschappelijk draagvlak voor de maatregelen zienderogen af. De stadsparken lopen vol. De winkelbranche en de horeca stappen naar de rechter en eisen openstelling. Duizenden horecagelegenheden gooien dinsdag uit protest hun zaak open. Mogelijk wordt er niet eens ingegrepen. De Nederlandse Politiebond heeft al laten weten dat die acties 'onze sympathie' heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten