zaterdag 11 december 2021

Nederlaag

De Belgische viroloog Marc van Ranst gaat de 4000 euro schadevergoeding die hij krijgt van Willem Engel, voorman van actiegroep Viruswaarheid, doneren aan het Covax-programma van UNICEF. Daarmee betalen de wappies indirect aan de toediening van de door hen zo gehate coronavaccins, gniffelde Van Ranst op Twitter.

Engel leed afgelopen week zijn grootste nederlaag tot nu toe.  Hoewel hij niet onder de indruk lijkt van de inmiddels tientallen verloren rechtszaken, moet hij Van Ranst een schadevergoeding betalen omdat hij de viroloog te lichtzinnig voor de rechter heeft gesleept. De viroloog is er veel tijd aan kwijt die hij liever aan belangrijkere dingen zou besteden.

De kas van Viruswaarheid begint langzamerhand aardig leeg te raken dankzij volkomen kansloze rechtszaken die allemaal draaien om het ego van Engel, die niet wenst te worden tegengesproken.

Marc van Ranst toont intussen ook geen enkele genade meer voor anonieme twitteraars die hem in privéberichten uitschelden, intimideren en bedreigen. Hij nagelde een dezer dagen een grofgebekte twitteraar uit Tilburg aan de schandpaal. Ene Toby dacht ongezien weg te kunnen komen nadat hij Van Ranst had uitgemaakt door dikke vetzak. 'Mag lijden dat je kk krijgt. Jij komt voor het tribunaal. Reken daar maar op. En zo niet, kommen wij je halen.'

Van Ranst heeft de politie ingelicht. Die voert meestal een zogeheten stopgesprek met de daders. Schijnt nog te helpen ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten