zaterdag 4 december 2021

Aangifte

De aangifte tegen Willem Engel, voorman van Viruswaarheid en gesjeerd biofarmaceut, is gisteren op de slotdag 22.000 keer ondertekend. Het initiatief komt van Norbert Dikkeboom, zelf werkzaam in de orthopedie, die Engel beschouwt als een soort onkruid. Volgens de aangifte maakt Engel zich schuldig aan opruiing, verspreiding van medische desinformatie, oplichting en 'uitingen met een terroristisch oogmerk'.

Dat laatste omdat Engel een klimaat voedt van onveiligheid, waarbij de Nederlandse Staat stelselmatig wordt afgeschilderd als een dictatuur. Dit alles heeft volgens de aangifte een ondermijnend effect op de democratie en vergroot de weerstand tegen de Nederlandse regering.

Oplichting omdat Engel als bestuurslid van de stichting Viruswaarheid gelden van zijn stichting heeft aangewend voor de financiering van een perceel op het Spaanse eiland Fuerteventura, zonder zijn donateurs hier vooraf over te informeren.

Dikkeboom vindt dat Engel ten onrechte de strafrechtelijke dans ontspringt, waar anderen voor vergelijkbare vergrijpen worden aangepakt.

Natuurlijk was Engel gisteren nog van plan om aangifte te doen tegen de zijn Harderwijkse luis in de pels. Ook sommeerde hij Dikkeboom begin deze week om stante pede met zijn activiteiten te stoppen. Die gaf daar geen gehoor aan.

Engel verloor enkele dagen geleden trouwens zijn zoveelste rechtszaak, waarin hij had geëist dat de Staat zou stoppen met het vaccineren tegen het coronavirus.

Misschien dat de frustratie daarover ertoe heeft geleid dat de toon van Engel, die ruim een jaar geleden nog probeerde beschaafd, vriendelijk en redelijk over te komen, compleet is veranderd: termen als regime, dictator, fakenews en hoax vliegen je tegenwoordig om de oren, vaak vergezeld van homerisch gelach, Engel leest artikelen die hij citeert niet meer nauwkeurig zodat anderen hem telkens moeten corrigeren, hij put steeds vaker uit dubieuze bronnen, suggereert steeds vaker dat verkeersongelukken en neervallende voetballers een dodelijke prik hebben gehad en het taalgebruik wordt met de dag slordiger.

Des te interessanter is het om te zien hoe Engel gaat reageren als het OM hem daadwerkelijk gaat vervolgen. 22.000 aangiften van bezorgde burgers kunnen moeilijk genegeerd worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten