zaterdag 18 december 2021

Hallucinant

Een hallucinante uitspraak, zo noemde FvD voorman Thierry Baudet het besluit van de voorzieningenrechter dat hij het coronabeleid niet met de Holocaust mag vergelijken. Ook krijgt hij een verbod opgelegd op het gebruiken van beeldmateriaal van de Holocaust in het kader van het debat over de coronamaatregelen.

De rechter erkent weliswaar dat Baudets uitspraken niet gericht zijn op het bagatelliseren van de Holocaust, maar door een vergelijking te maken tussen het coronabeleid en de Jodenvervolging, die niet in verhouding tot elkaar staan, wordt het lot van de Joden impliciet gebagatelliseerd.

En dat was precies het bezwaar van twee Joodse belangenorganisaties, het CIDI en het Centraal Joods Overleg (CJO), en vier Joodse oorlogsoverlevenden.

In het eerste bericht werden ongevaccineerden door Baudet 'de nieuwe joden genoemd en ''wegkijkende uitsluiters de nieuwe nazi's en NSB'ers'.

Twee dagen later trok Baudet een vergelijking tussen een kind dat niet naar een Sinterklaasfeest zou mogen en een jongen met een Jodenster op zijn rug uit het getto van Łódź.

Eind november plaatste de FvD-politicus een foto van concentratiekamp Buchenwald, waar de 2G-maatregel geldt. 

FvD heeft er toch al een handje van om de WW2 voortdurend te betrekken bij het coronabeleid. De voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, verbood een aantal weken geleden het gebruik van het woord ‘tribunaal’ in de senaat nadat Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen uithaalde naar D66’er Sjoerd Sjoerdsma met de waarschuwing: 'Uw tijd komt nog wel, want er komen tribunalen.' 

Of deze aanhoudende controverses FvD echt gaan helpen is nog maar de vraag. De partij wil van de aanstaande gemeenteverkiezingen een heus coronareferendum maken en via de gemeenteraad de handhaving op de coronarepressies stopzetten.

Nu nog is Forum alleen in Amsterdam vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Met één zetel, want de andere twee verkozen FvD’ers waren al afgehaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten