zaterdag 23 juli 2022

Zwarte kousen

Dat Willem Engel een rechtszaak verliest is tegenwoordig amper nieuws meer, dus is het bericht dat het gerechtshof in Leeuwarden in hoger beroep alle eisen van Engel tegen opinieplatform Joop.nl (BNNVARA) heeft afgewezen onderbelicht gebleven.

Engel stelde dat het platform een lastercampagne tegen hem voert en vorderde een verbod op bepaalde termen (viruswaanzinnige, corona-ontkenner, sekteleider, anti-vaxxer) in combinatie met zijn naam.

Gelukkig kan Engel binnenkort alsnog schitteren op zijn eigen wetenschapscongres, waar hij niet wordt tegengesproken of bespot.

Opmerkelijk is ook de locatie: een pand van ondernemer Peter Poot, die ooit de losgeslagen journalist Micha Kat betaalde om een campagne tegen toen nog de hoogste man van justitie Joris Demmink te voeren.

'During this summit you will find out the real story about covid19 and the global New World Order Initiatives towards Agenda2030,' zo staat er te lezen op de congressite.

Met 'wetenschap' heeft dit congres natuurlijk allemaal weinig te maken. Het programma omvat presentaties van dwarse figuren als coronascepticus en rechtsfilosoof Raisa Blommestijn, virusscepticus Kees van der Pijl, oprichter van nepnieuwskrant De Andere Krant, ivermectine evangelist Niek Rogger, creationist Peter Borger en depopulatie gelovige Mads Palsvig en nog wat van die verlichte geesten.

Kortom, een wappiecongres met sprekers die toevallig een academische titel voor hun naam hebben staan en voor eigen parochie mogen preken. Lees de achterban van De Andere Krant, Gezond Verstand en Blue Tiger. 

Niet dat tot op heden veel ruchtbaarheid aan het congres is gegeven, zelfs niet via de site van Viruswaarheid, terwijl 5 augustus toch al heel snel is. Zou zomaar eens een bedoeling kunnen hebben. De genodigden moeten immers bij voorkeur van dezelfde zwarte kousenkerk zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten