zaterdag 21 januari 2023

Vijand

Nadat zijn wrakingsverzoek was afgewezen is Willem Engel vrijdag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand, met een proeftijd van twee jaar. 

Hij werd slechts in één geval schuldig bevonden aan opruiing, oftewel het aanzetten tot strafbaar gedrag. Van vijf andere feiten die hem ten laste waren gelegd, werd hij vrijgesproken.

Het Openbaar Ministerie eiste in november een taakstraf van 180 uur en een celstraf van drie maanden voorwaardelijk.

Engel gaat niettemin in hoger beroep tegen het vonnis. En dat niet alleen. Engel ruikt bloed en wil zijn 'belager' Norbert Dikkeboom dagvaarden. Omdat hij vermoedt dat de tenlastelegging komt van Remkes, Zwinkels of van Musscher. Engel komt maar niet los van de complotten.

Het was Dikkeboom die met een collectieve aangifte Willem Engel juridisch en strafrechtelijk wilde laten vervolgen voor zijn uitspraken in het verhitte coronadebat. Dikkeboom is rayonmanager Orthopedie bij Mathys (Schweiz) GmbH in Harderwijk, en zit al zijn leven lang in de gezondheidszorg.

'Zelf heb wat kleine kanttekeningen, maar het rechtvaardigheidsgevoel overheerst nu,' twitterde Dikkeboom vrijdag. 'Engel is ontsnapt aan een paar andere tenlasteleggingen, maar onder de streep is hij en veroordeelde opruier, die de komende twee jaar op zijn tellen moet passen, anders belandt hij wéér in de cel.'

Die kans is groot, want Engel ziet zich maar al te graag als boegbeeld van het anti-overheidsextremisme. Voortgekomen uit de frustratie dat tijdens corona zijn dansschool dicht moest en zijn vader als huisjesmelker jarenlang werd tegengewerkt. Met aan zijn zij Jeroen Pols, een onmisbare schakel in de organisatie van de uitvoer van de ongeveer 163 kilo cocaïne in de Camaro-zaak, waarvoor hij zijn verdiende straf kreeg. Dan wordt de overheid vanzelf de vijand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten