zaterdag 12 augustus 2023

Suïcidaal

Niet menselijk biologisch materiaal dat is aangetroffen op vermeende UFO-crashlocaties. Een decennialang geheim programma om buitenaardse vliegtuigen na te bouwen. En een doofpot van de overheid die er alles aan doet om waarheidsvertellers het zwijgen op te leggen.

Het waren enkele van de buitengewone claims die majoor David Grusch, een 36-jarige gepensioneerde inlichtingenofficier van de luchtmacht die ook diende als adviseur van de Unidentified Aerial Phenomena-taskforce van het Pentagon, deed tijdens een Amerikaanse hoorzitting.

De man kwam geloofwaardig over, maar baseerde zich louter op interviews met derden, en had geen informatie uit eerste hand.

'Elk decennium zijn er individuen geweest die hebben gezegd dat de Verenigde Staten zulke stukken ongeïdentificeerde vliegende objecten hebben die uit de ruimte komen,' reageerde Mike Turner, voorzitter van de Inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden. 'Er is geen bewijs hiervoor en het zou zeker een hele samenzwering zijn om dit in stand te houden, vooral op dit niveau.'

Grusch is zeker niet de eerste die iets dergelijks beweert.  In 1989 kwam Bob Lazar naar voren met het verhaal dat hij als wetenschapper bij het atoomproject in Los Alamos had gewerkt, en daar werd gerekruteerd voor het roemruchte Area 51.

Lazar beschreef hoe de medewerkers in het diepste geheim heen en weer werden gevlogen tussen Las Vegas en de legerbasis, geheimhouding moesten zweren en in grote, ondergrondse laboratoria aan het werk werden gezet met aliens en UFO's.

Niemand heeft Lazars verhaal echter kunnen bevestigen, of kunnen vaststellen dat hij een academische graad heeft of zelfs maar heeft gestudeerd, zoals hij stellig beweerde. Volgens Lazar komt dit doordat het Amerikaanse leger zijn sporen heeft uitgewist, zodat zijn verhaal niet kan worden gecontroleerd. De man bleek ook nog een crimineel verleden te hebben.

En ook met Grulsch lijkt het nodige aan de hand te zijn. Die blijkt een verleden te hebben van de behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg. Hij was volgens zijn vrouw alcoholist en suïcidaal aangelegd. Grulsch leed aan posttraumatische stressstoornis (PTSS), verdriet en depressie. Dat wil niet per definitie zeggen dat hij heeft gelogen, maar is wel aanleiding voor scepsis.

Het Pentagon erkent intussen het bestaan van UAP (Unexplained Anomalous Phenomena), een term die niet toevallig is gekozen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten