zaterdag 24 februari 2024

Youri

Hugo de Jonge is allang geen Covid minister meer, en in zijn huidige functie ook nog eens demissionair, maar dat neemt niet weg dat er nog allerlei lieden zijn die hem ter verantwoording willen roepen. Nu weer ene Youri Hazeleger. Doet aangifte op grond van meerdere artikelen van het Wetboek van Strafrecht.

Hoewel, aangifte? Een mailtje gericht aan de voorzitter van het College van procureurs-generaal met een paar luie verwijzingen naar wetsartikelen. Of een verzoekje aan de korpschef van de Nationale Politie Henk van Essen om minister Hugo de Jonge onmiddellijk te arresteren. Zoiets wordt al gauw wereldnieuws op de alternatieve media.

In zijn onderbouwing van de aangifte verwijst deze Hazeleger naar een aantal uitspraken die De Jonge heeft gedaan, zoals: 'Het enige wat wij hoeven te doen is even een prikkie halen. En dan een beetje nuffig zitten zeggen ‘nou, dat moet ik nog maar even zien, of ik dat wel wil’, ja dat kan natuurlijk niet.' Klinkt weer behoorlijk strafbaar allemaal.

Maar wie is deze Hazeleger eigenlijk? Uit zijn LinkedIn profiel wordt niet veel duidelijk. Hij drijft of dreef Hazeleger Coaching vanuit Ede, waarvan de website het niet doet. Er is ook nog een of ander vaag bv'tje in Lunteren te vinden.

Het meest actief is Youri op zijn site Joet, waar hij schaamteloos illegale harddrugs te koop aanbiedt naast cannabis verdampers. Je kunt er LSD en Psilocybine (paddo's) kopen, waarvan het bezit, productie en handel strafbaar is.

Dat weet meneer ook maar al te goed, want hij wenst ontheffing van één of meerdere middelen die op lijst I of II van de Opiumwet staan. 'Als gevolg van de COVID-19-pandemie heb ik een Post Traumatische Stress Stoornis ( PTSS) opgelopen. Ik verzoek u om mij, Youri Hazeleger, een ontheffing te verlenen ten behoeve van eigen geneeskundig gebruik voor Lyserginezuurdi-ethylamide (LSD) van lijst I van de Opiumwet om deze te mogen vervoeren en aanwezig te hebben.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten