zaterdag 13 april 2024

Project Paraguay

De coterie rond Viruswaarheid en Willem Engel verlaat met de staart tussen de benen het vaderland na jaren kansloze rechtszaken te hebben gevoerd.

Willem Engel, zijn broer Jan en jurist Jeroen Pols pakken hun koffers en verhuizen naar het buitenland om daar een nieuw bestaan op te bouwen.

Willem Engel wil met zijn verloofde Dorien in Portugal en Spanje gaan wonen. Met donaties voor Viruswaarheid heeft hij enkele jaren geleden al eens op het Spaanse eiland Fuerteventura voor 50.000 euro een stuk grond gekocht. Voor ING  reden om de rekening van Viruswaarheid te blokkeren uit vrees dat Engel nog meer donatiegeld voor privédoeleinden zou gebruiken.

Pols had het toch al niet op de overheid nadat hij in de criminaliteit belandde en in 2000 werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar vanwege handel in xtc-pillen en cocaïne.

Jan Engel en Pools hadden zich de laatste jaren toegelegd op de exploitatie van tientallen prostitutieramen in Bremerhaven. Daar komt een einde aan door ingrijpen van de Duitse minister. De gemeente Zundert vordert ook nog eens miljoenen van ze. Tijd om er tussenuit te knijpen.

De groep waarmee Jan Engel naar Paraguay verkast, bestaat uit zo’n acht Nederlanders, en heeft zogeheten ‘Project Paraguay’ op poten gezet. Daarmee bieden ze tegen betaling hulp aan bij emigratie naar het Zuid-Amerikaanse land.

'Project Paraguay is jouw toegangspoort tot een leven van vrijheid, veiligheid en kansen. Als visionair verdien jij een toekomst zonder beperkingen.' Wellicht goed nieuws voor de tienduizenden soevereinen die zonder al te veel overheidsbemoeienis in vrijheid willen leven.

'Ik heb liever een land met wat slechtere wegen en slechte voorzieningen dan een land waar de overheid je niet met rust laat,' aldus Pols, die gelet op zijn verleden met cocaïnesmokkel juist de aandacht zou kunnen trekken van de plaatselijke overheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten