vrijdag 26 april 2024

Eva

Hoe gaat-ie met de formasie? Niet best, want de formatiepartners zijn 'sceptisch' over het bezoek van Geert Wilders aan het oerconservatieve CPAC-congres van Viktor Orbán in Hongarije.

De toon werd op dag één al gezet met oorlogstaal tegen ‘communisten’ en ‘linkse media’. De Nederlandse Eva Vlaardingerbroek waarschuwde tegen ‘omvolking van Europa’. Journalisten werden geweigerd, want te woke. 

Vlaardingerbroek riep de aanwezigen op om ‘terug te vechten’ tegen ‘de elite’. Vlaardingerbroek somde in haar toespraak het percentage migranten van grote steden op, en noemde de omstreden ‘omvolkingstheorie’ die door nationalistisch-rechts wordt omarmd ‘geen theorie maar feit’.

Ze riep ook op tot geweld tegen Brussel, omdat Brussel staat voor diversiteit, en diversiteit betekent 'minder blanke mensen, minder van jullie.'

Ze was even de scharrel van Thierry Baudet en had carrière kunnen maken bij FvD, ware het niet dat ze tijdens een conflict de kant van het bestuur koos en zich openlijk tegen Baudet keerde.

Daarna werd haar loopbaan een waar rommeltje. In 2022 ging ze aan de slag als juridisch adviseur bij advocatenkantoor Maes Law, dat vergeefs procedeerde tegen de staat vanwege de invoering van de coronatoegangspas. Na vier maanden stond ze weer op straat samen met rechtsfilosoof Raisa Blommestijn, neuroloog Jan Bonte en Annelies Strikkers, bekende actievoerders tegen het coronabeleid. Maes had er geen zin meer in

Het weerspreken van coronadwang op alleen juridische en medische gronden, gaf haar echter geen voldoening. Ze wilde een moreel standpunt innemen en bekeerde zich tot het katholieke geloof. 'Het enige morele standpunt dat mij juist leek, was dat ik geschapen ben naar het beeld van God, dat mijn lichaam een tempel is en dat mijn (lichamelijke) rechten mij door mijn Schepper zijn geschonken en daarom onvervreemdbaar zijn.' Dus.

Ze noemt zich tegenwoordig opiniemaakster, net als haar generatiegenote Raisa, die ook al zonder (duidelijk) werk zit, want te controversieel en te radicaal. Wel woont ze tegenwoordig in de VS als scharrel van Will Witt, voormalige influencer van het conservatieve PragerU, een Amerikaanse non-profitorganisatie die video's over politieke, economische en filosofische onderwerpen vanuit een conservatief of rechts standpunt maakt. Wie weet heeft aanstaande president Trump nog een baantje voor haar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten