zaterdag 23 januari 2016

Multiculhap

Alleen Joost Niemöller is in staat om een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) in vijftien Europese landen te koppelen aan het aanbod van de publieke omroep. Meer dan 70 procent van de Nederlanders vindt dat de overheid niet te genereus moet zijn bij het toekennen van een verblijfsvergunning. Niet te genereus is al wat anders dan 'massaal minder asielzoekers', wat Niemöller er van maakt, die dat blijkbaar afleidt uit de populariteit van 'zijn PVV'.

Maar het is wel erg knap om dat onderzoek, dat louter over vluchtelingen gaat, vervolgens te betrekken op de visie van (volgens Niemöller 'gestoord') NPO bestuurder Shula Rijxman. Die heeft op nieuwjaarsreceptie alleen maar gezegd dat de 'samenleving aan het veranderen is.' En een meer diverse en open publieke omroep nodig is om ook in de toekomst Nederland te kunnen verbinden. Multicultipap, noemt Niemöller dat.

Rijxman heeft het niet alleen maar over niet-westerse allochtonen, maar ook over vrouwen. In 2010 was volgens haar 37,6 procent van de mensen dat in beeld kwam vrouw, in 2015 was dat nog maar 35,4 procent.' Er komt geen quotum op redacties, benadrukt Rijxman. 'Diversiteit wordt een sterker onderdeel van ons beleid. We gaan niks verplichten, maar onze wens is ook niet meer vrijblijvend.'

Niemöller kan onmogelijk wat hebben tegen Surinamers, tenzij de angst voor baardmannen inmiddels is ontaard in regelrechte rassenhaat. Niemöller is blijkbaar pas tevreden als Nederland 1 de godganse dag het testbeeld met de blanke bakkes van Geert Wilders uitzendt.

Met die weerzin tegen multicultipap blijkt het in de praktijk trouwens wel mee te vallen. Jörgen Raymann trekt gemiddeld nog altijd zo'n 612 duizend kijkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten