woensdag 13 januari 2016

Duckstad

De relevatie van deze week is toch wel het geheime Twitter-account van Geert Wilders. Door een foutje haalde Wilders twee Twitter accounts door elkaar. Via het openbare account wordt alleen gezonden, maar om toch nog tweets te kunnen volgen, vooral over zichzelf, had hij een tweede account aangemaakt. onder de noemer Willie Geerens. Met een foto van de achterkant van zijn gelijk.

Na de onthulling werden de tweets gewist, maar Willie is weer terug.

Via zijn anonieme account blijft Wilders niet alleen op de hoogte van de tweets van ex-PVV’ers die Wilders de rug hebben toegekeerd, maar ook die van Donald, Katrien, Kwik, Kwek, Kwak, de Zware Jongens en Bertus Bolderbast. In totaal volgt Wilders 17 accounts uit de Donald Duck. Dat komt niet als een verrassing. Wilders heeft al al eens zijn blijdschap laten blijken dat de Donald Duck bleef bestaan ondanks het massaontslag bij uitgeverij Sanoma.


Toch roept deze interesse veel vragen op: waar ander fractieleiders elke zondag de dikke weekendbijlagen en de opiniebladen doornemen, leest Geert blijkbaar met de duim in de mond de avonturen van Kwik, Kwek & Kwak. Het kan natuurlijk ontspanning zijn, maar het is ook mogelijk dat Geert in Duckstad de ideale samenleving ziet, waar je alleen de baas hoeft te spelen over drie kleine neefjes. Zo heeft Duckstad een haven, een station, een vliegveld, een rivier, een meer met een stuwdam, moeilijk te beklimmen bergen en zijn er enorme wolkenkrabbers te vinden. Net als in Venlo. Misschien is Geert wel verliefd op Katrien Duck, Klaartje Kip en Clarabella Koe. Of is het toch Kim Holland?

De vrees bestaat dat Geert niet de enige is, en Rutte stiekem elk weekend Robbedoes en Kwabbernoot verslindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten