zondag 17 januari 2016

Knuffelinterview

De nieuwe Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib heeft een dubbel paspoort. En Leiden is in last. Ten minste bij een deel van bloggend Nederland dat de PVV aanhangt. Joost Niemöller ergert zich al meteen aan een 'knuffelinterview' in de Volkskrant, 'waarin ze wordt neergezet als een sympathieke vrouw'. Alsof het tegendeel de norm is.

'De kwestie waar het om draaide de afgelopen week is de dubbele nationaliteit van Arib. De Volkskrant interviewers doen alsof het daar niet om ging bij de PVV, maar om ‘de afkomst’ van Arib. Dat doet de linkse oppositie in de Kamer ook. Het bekende vieze linkse spelletje,' aldus Niemöller.

Die daarna nog alinea's doorgaat zonder uit te leggen wat nou precies het probleem is. Vreest Niemöller soms dat mevrouw Arib er stiekem een Marokkaanse agenda op nahoudt? Wilders de mond zal gaan snoeren zodra hij over Marokkanen begint? Is de taak van de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal niet om gewoon vergaderingen te leiden in plaats van politiek te bedrijven?

Als voornaamste argument voor het opheffen voerde de PVV in het verleden aan dat mensen met twee nationaliteiten zich moeten houden aan de wetgevingen van twee verschillende landen, die niet op alle punten met elkaar overeen komen. En daar draait het dus om: het zogenaamde gebrek aan loyaliteit. Om daarmee de 1,3 miljoen Nederlanders te schofferen met een dubbele nationaliteit. We horen de PVV ook niet over Maxima.

In 2011 bleek PPV'er Petra Kouwenberg, die werd benoemd als Statenlid in Gelderland, er een dubbel paspoort op na te houden. De PVV wist vervolgens niet hoe snel ze moest aantonen dat Kouwenberg nooit de Turkse nationaliteit heeft gehad.

Terecht wees Volkskrant op het feit dat Arib juist een toonbeeld van geslaagde integratie is. 'Als Wilders echt voor snelle aanpassing is, had hij woensdag niet boos van Arib moeten weglopen maar haar moeten omhelzen.' Ze studeerde aan de hogeschool en aan de universiteit, schreef twee boeken over emancipatie en de onderdrukte positie van moslimvrouwen. Ze richtte de Marokkaanse vrouwenvereniging op. Zo iemand is blijkbaar toch niet geschikt om het 'nepparlement' voor te zitten.

2 opmerkingen:

 1. Er zijn ook Marrokanen die het gewoon heel goed doen
  Aboutaleb als burgermeester van Rotterdam
  Dus ja mevr Arib wens ik ook veel succes met haar nieuwe baan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mij gaat het niet eens over een benoeming als zodanig. maar over het wereldvreemde gewauwel over bijv.`democratisch gekozen`..etc.

  Waar baseer je dat op bij een overwegend eurofiel neoliberaal parlement dat tegen volksinspraak is..??, geen bindende referenda wil, het eigen volk niet vertegenwoordigt maar alleen de eigen belangen?? mier op zeg! /
  Bizar idee over democratie..

  Iedereen weet toch dat dit weer de zoveelste uitruil is van de PvdA en VVD..en dat ligt niet vast in een contract.
  Motto: PVV treiteren
  Zelfs Frits Wester had het door..

  Uitruil: vrouw tegen vrouw, en dan nog een vrouw met dubbelpaspoort in de NL politiek, Immigrant.

  Nu kun je daar natuurlijk over steggelen maar ook de vraag stellen waren alle kandidaten met alleen een NL paspoort, niet immigrant dan ongeschikt?? wWas/valt er in NL nu echt geen geschikte NLélse vrouw te vinden voor het hoogste ambt in het parlement?

  Dit ijkt me net een VVD-verhaal als het gaat over aantrekken van geschikte bankiers van elders die dan hier dan hun 8 ton moeten komen halen..`want dat is gewoon bij die kwaliteit`
  Huhh??
  Anderen die meer en echt belangrijker werk doen hebben dus geen kwaliteiten?? VVD is sterk gelinked aan leisure jobs..weinig vertand, weinig doen , maar veel vangen..= VVD-begaafd!!Zie Louk Hermans.. We hebben het mogen beleven..de partij is doorlopend intern vernieuwd de afgelopen jaren..het tochtte er nogal van de bewegingen...

  Natuurlijk mag je daar alles over en van vinden..maar een ding is zeker: met dit soort dingen hou je WIJ en ZIJ in stand en moeten/gaan immigrante minderheidsgroepen de meerderheidsgroep bepalen..
  En daar kunnen mensen tegen of tot paradoxale situaties leiden..
  Dacht iemand nu echt dat dit in Marokko zou kunnen/mogen??Toegestaan en geaccepteerd werd?

  De vraag is willen we dat? vinden we dat wenselijk??
  Asschre heeft ons ook allerlei door de strot geduwd..zrte piet discussies, gerommel rond integratie, alleswat binnenkomt is verrijkend voor onze smenelving...tja..menigeen zal nu zeggen: `so notwendig war es auch nicht hinterHer..`..Of± di oe toch maar de grnezen wat dichter want er komt nu echtteveel ongevragd binnen..
  Maar zolang de PvdA en VVD de dienst uitmaken zitten wij met de rotzooi..
  De ene wil ons mores drammen en de ander heeft de asielmarkt ontdekt..
  Daar moeten we eens wat aan doen.

  Alle beejes hepen: NEE op 6 april a.s.


  Pechthold heeft ons al gezegd dat hij juist pleit voor zaken die we niet prettig vonden voor de broodnodige D66 ontwikkelingen, maar in zijn campagnes domineren allerlei partij-selfies om zich heel populair te maken..en dat is dan tegen het gewraakte D66 `populisme`.. Ammehoela..!

  Het wettelijk verloop..Tja, ook zo´n mooie.
  Wetteloijk gerelgeld, corruptie loont, diefstal loont, debdrog en oplichterj loont.

  Ja maar.. de gevangenis in..ja en toen=Niet betalen! gaan zitten en eindeloos doorgaan met juridische grappen..de strijd der wetsteksten maar niet om gerechtigdheid..
  De opgelichte figuur krijgt zijn geld niet tereug en mag zich wer arm procederen aan de koppelverkoop van A advocatuur en rechtbanken..ziet uit eindelijk alleen maar verlies terug en de oplichter of corrupticus wandelt na een half jaar weer vrij rond
  Zijn zaak heeft wettelijk afegdaan..Kom zeg!! we weten toch hoe dit werkt!!
  Het slachtoffer is met haar/zijn gezeur de dader geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen