zondag 23 oktober 2016

Undercover

Dat het niet goed gaat met de campagne van Trump, valt alleen al af te leiden aan zijn humeur. Ook in de periferie van de politieke strijd rommelt het nogal.

Zo meende een undercoveroperatie van het platform Project Veritas een dezer dagen aan te kunnen tonen dat opstootjes en vechtpartijen bij Trump door Democraten waren georganiseerd. Dat nieuws werd door de NOS ook in Nederland opgepakt, en niet ten onrechte bekritiseerd door Joop.nl.

Want de beschuldigingen kwamen weer eens uit zeer verdachte hoek, namelijk van James O'Keefe, een rechtse activist, die in 2009 bekendheid kreeg met bedenkelijk knip- en plakwerk over Acorn, een sociale instelling die mensen en gemeenschappen met een laag inkomen hielp.

En daar bleef het niet bij. In 2010 probeerde O'Keefe een CNN-journalist, die zo brutaal was geweest om een kritische documentaire over Republikeinse jongeren te maken, te vernederen door haar op een boot te lokken, waar hij haar wilde versieren voor het oog van de camera, met aardbeien, condooms en dildo's.


O'Keefe verscheen ook al al gast bij aluhoed-scheepstoeter Alex Jones. Nough said.

Zijn jongste onthulling toont een lokale medewerker en een externe adviseur van de Democraten. Een daarvan zegt: 'It doesn’t matter what the friggin’ legal and ethics people say, we need to win this'. Deze Robert Creamer is niet verbonden aan de Democraten, maar had sinds juni 2016 een contract als een soort onderaannemer voor wat heet 'counterprogrammering'. Dat houdt in dat bij Trump campagnes kritische vragen worden gesteld.

De suggestie van geweld wordt door O'Keefe niet hard gemaakt. Sterker nog: de zelfverklaarde muckraker weigert de originele beelden vrij te geven. Zo valt niet te controleren of het een en ander weer eens uit zijn context is gelicht.

O'Keefe wordt overigens betaald door Trump: Project Veritas kreeg vorig jaar 10.000 dollar van de Donald Trump Foundation, een maand voordat Trump zijn kandidaatstelling aankondigde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten