zondag 22 januari 2017

Crybaby

Donald Trump heeft meer moed dan alle Republikeinen bij elkaar. 'Er is werkelijk niemand anders die bereid is om de media zo publiekelijk, zo duidelijk, en zo agressief aan te pakken.'

Aldus de Dagelijkse Standaard, een opinieblog met een ietwat rechtse signatuur, dat graag afgeeft op de linkse media, maar in die rol niet bijster veel heeft toe te voegen.

'Verzet je tegen het juk van de politieke correctheid, bekritiseer het multiculturalisme, en voor je het weet zetten de media je weg als een racistische neo-nazi die vrouwen en homo's haat.'

Dat gaat natuurlijk al niet meer over Trump, maar deels over Wilders, waarbij de homohaat er gemakshalve met de haren wordt bijgesleept.

Maar is moed wel het juiste woord? Trump gedraagt zich voorals als een 70-jarige crybaby die op alles moet reageren. Na iedere imitatie bij Saturday Night Live klaagt Trump over de slechte cast, na openlijke kritiek is Meryl Streep een 'sterk overgewaardeerde actrice', die hij overigens jaren geleden nog prees.

Boos is Trump ook over de door de media vermelde bezoekersaantallen de inauguratie. Honderdduizenden bezoekers zouden er bij de beëdiging van Trump zijn geweest, mogelijk minder dan bij de Women's March een dag later. Uit beelden van het evenement is te zien dat de beweringen van de pers gewoon kloppen.

Het is nog veel erger: Trump moest zaterdag met zijn stoet auto's langs de meer dan 500.000 demonstranten rijden. De grootste demonstratie ooit in Washington was tegen de Vietnam-oorlog in 1969 met 600.000 demonstranten.

Kortom, het is maar goed dat de 'linkse media' gewoon hun werk deden en de Trump propagandamachine hebben genegeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten