zondag 29 januari 2017

Grenzen

'Trump sluit grens voor moslims. Nu wij nog', jubelde onze nationale moslimvreter Joost Niemöller gisteren. 'Te beginnen bij grenscontrole. En dan: Geen moslims meer aub. Ga elders maar de boel verzieken.'

Dat was luttele uren voordat een rechter alweer een streep door het omstreden immigratiebeleid van Trump haalde. Reizigers met een geldig visum die op de luchthaven aankomen mogen vooralsnog niet worden geweigerd.

Het inreisverbod bleek ook te gelden voor mensen die een geldige Amerikaanse verblijfsvergunning hebben, een zogenoemde green card. Deze mensen weigeren kun je moeilijk nog een 'vluchtelingenbeleid' noemen. En al helemaal als de juridische basis ontbreekt.

Techbedrijven als Google, Apple en Microsoft worden direct getroffen door de ban, zij maken gebruik van programmeertalent uit moslimlanden, en hoewel de toon neutraal bleef, was wel duidelijk dat zij dit beleid massaal afkeuren.

Maar dan Niemöller. Die schrijft weliswaar dat de ban zeven moslimlanden betreft, maar wil liever dat Trump en Nederland de grenzen voor alle moslims sluit. 'Meer moslims betekent dat de maatschappij meer en meer doordrenkt raakt met gruwelijk gezeik en verzuring, meer moslims betekent meer aanslagen.'

Dat is geen kritiek meer, maar het aanzetten tot haat en discriminatie en belediging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten