zondag 12 februari 2017

Staatsmanesk én presidentieel

Tot ergernis van zijn achterban leek GeenStijl de laatste tijd steeds meer de spreekbuis te worden van de politieke partij GeenPeil. Een oproep om op de PVV te stemmen werd enkele weken terug bij wijze van geintje zelfs veranderd in een oproep om op GeenPeil te stemmen. Vonden de lezertjes een grote schande.

Maar de adoratie voor de blonde kaketoe is gelukkig weer helemaal terug: Geert Wilders veegt vloer aan met BBC-journo. 'Kijk Ons Greet eens staatsmanesk én presidentieel én in alle fatsoen & kalmte die eens zo gevreesde Twan Huyzen van de Britse NPO van zich afmeppen. Niet normaal, wat een beheersing.'

Staatsmanesk én presidentieel, dat moest er wel even bij voor het geval de tegenstanders mochten denken dat Greet niet kan regeren.

Het Knipmes leest tegenwoordig meer over GeenPeil bij de belendende percelen dan bij de moederschoot van GeenPeil-lijsttrekkerd Jan Dijkgraaf. Jan haalde keihard uit naar de eurofiele Rabobank? Jan bij Haagse versie Tegenlicht Meetup? In navolging op 50PLUS Radio zal ook GeenPeil radio inzetten in de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen? Het kan GS niet langer boeien. Alleen de verwijdering van GeenPeil uit de Stemwijzer kreeg nog de nodige aandacht.

Wat zal het zijn? Het inzicht dat een stem op die onzin van 'levende stemkastjes' Greet niet in het zadel helpt? Blijkbaar, want de aanvallen op Rutte en 'rechtsverdraaier en bonnetjesbegraver' Teeven nemen toe. Het gevaar komt van de strategische stem op de VVD. Tot een vijfde van de kiezers van andere partijen hoopt met die stem te voorkomen dat de partij van Geert Wilders de grootste wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten