zondag 19 februari 2017

Apenrots

De PVV zakt in de peilingen. Flink ook. Sinds lange tijd komt Greet binnen bereik van de VVD. Een proteststem op een partij die zo goed als niet gaat regeren heeft weinig zin, zo realiseren kiezers zich.

Maar er is vermoedelijk wel meer twijfel. In zijn interview met de 'rechts georiënteerde ochtendshow' WNL op Zondag kwamen de clichés weer voorbij: de grenzen moeten dicht en al het geld dat we aan het buitenland geven - aan Afrika, aan Brussel, aan Griekenland, aan asielzoekers in Nederland - moet terug naar de Nederlanders. Om wat er mee te doen? Onduidelijk. Het terugdraaien van de bezuinigingen in de ouderenzorg, meer blauw op straat. Dat soort dingen. Over de economie hoor je Greet niet.

NRC-columnist Tom-Jan Meeus wees op nog meer potentiële dijkbreuken bij de PVV: de telefooncentrale kan zelden iemand vinden bij de PVV-fractie die opneemt, dus talrijke burgers en radeloze buitenlandse journalisten zien hun pogingen stranden. Het contact tussen volksvertegenwoordiging en maatschappij is bij de PVV bestaat domweg niet. De partij heeft geen leden. Greet stuurt zijn decreten het liefst per tweet de wereld in.

Nog erger: zijn partijgenoten zijn ondergeschikten, voor wie Greet doorgaans weinig waardering kan opbrengen. Greet had het liefst tientallen klonen van zichzelf in de Kamer willen hebben, maar helaas moet hij de apenrots delen. Dat is het recept voor Trumperiaanse chaos.

De ontluisterende taferelen rond Trump schaden Geert Wilders en diens PVV, constateert ook Elsevier. De onttakeling van het vermeende presidentschap lijkt definitief begonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten