zondag 11 juni 2017

Go Trump!

Ze hebben het er maar moeilijk mee, die laatste paar Trump-fans die mopperend reageren onder een stukje van Feynman bij GeenStijl. Die schrijft dat de GOP niet bepaald grossiert in een sterke reservebank van presidentskandidaten, maar Trump niet uit het Witte Huis zal stemmen als een nieuwe Republikeinse kandidaat niet hoog in de peilingen staat.

'Je zou bijna een aantal parallelle werelden willen hebben om Trump steeds zwaardere delicten in te laten plegen om precies het punt te bepalen waar de betrokken politici vanuit hun restantje persoonlijke integriteit het zelfregulatiesysteem uit hun sector weer te laten werken. Wat is precies het omslagpunt waarover hij wel struikelt? Een moord op een klokkenluider of een journalist misschien?'

Onder dat artikel sijpelt een hoop frustratie door: 'Trump gaat niet struikelen, de Amerikaanse kiezer heeft gekozen en Trump zijn basis is niet de slappe knieën van de 'democraten' en de haters van de MSM', 'Wat zijn die delicten waar je het over hebt Feynman? Het feit dat deze president doet wat ie zegt. En niet veel woorden gebruikt om nee of ja te zeggen', 'En wat een gedrochtelijke laatste alinea, Feynman. Je weet net zo goed als ik dat moorden op klokkenluiders en journalisten het handelsmerk zijn van de Clinton-clan', 'Obama heeft niets bereikt. Trump kan alleen maar meevallen.'

Maar niet heus. Het beeld van de eerste paar maanden Trump is er natuurlijk een van chaos, manipulatie en incompetentie. De getuigenis van FBI kopstuk Comey is daar weer een treurig voorbeeld van. Trump scheerde gevaarlijk langs de juridische afgrond. Hoe gevaarlijk moet nog blijken.

Nu kan je nog zeggen dat er op Trump absurd gedetailleerd gelet wordt door de main stream media die Trump als een vijand zien. Maar zijn achterban brokkelt steeds verder af. Na donderdag gelooft nog maar 37 procent van de Amerikanen in Trump. Dat is extreem laag. Obama had in dezelfde periode 61 procent steunt, en Clinton idem. Al heeft Trump het record van George W. Bush nog niet gebroken: diens approval rate dook onder de dertig procent aan het eind van zijn regeringsperiode. Daarnaast lijkt het wel alsof Trump absoluut niets gedaan krijgt: De economische groei is in sommige regio's van de Verenigde Staten vertraagd en het optimisme in een aantal regio's afgenomen.

Wat ook afbrokkelt is het geloof in de muur langs de grens met Mexico. Nu de financiering daarvan onmogelijk lijkt te worden, kwam Trump met het voorstel om hem in de volle breedte te bekleden met...zonnepanelen. Terwijl het het behoud van de kolenindustrie nou juist de reden was om het akkoord van Parijs op te zeggen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten