zondag 4 juni 2017

Regenboogcoalitie

Jesse mag weer meedoen. Wanneer GroenLinks concessies zou kunnen doen op het heikele migratiedossier, is er wellicht een rol weggelegd voor deze jeune premier met zijn opgestroopte mouwen.

Tovenaar Herman Tjeenk Willink wist in 2010 volkomen vastgelopen gesprekken over de vorming van Paars Plus (de paarse partijen plus GroenLinks) weer vlot te trekken, dus wie weet lijmt hij ook dit keer de punt ('geen komma') van Klaver. De vraag is alleen of de cocktail van de regenbookcoalitie niet te smakeloos wordt.

De route-Klaver wordt gezien als de enige reële optie voor een meerderheidskabinet, maar zelfs wanneer er alsnog overeenstemming wordt bereikt over migratie, zijn er nog de vergaande milieumaatregelen en de inkomensnivellering van GroenLinks die wel heel erg moeten worden afgezwakt voordat het motorblok daarmee instemt. 

Dus wie weet heeft Ahmed Aboutaleb (PvdA) een punt als hij zegt dat Nederland recht heeft op een centrumrechts kabinet. Al doet zich daar hetzelfde probleem voor als bij Jesse. Wilders moet wel heel erg veel water bij de wijn doen wil het motorblok zijn aanwezigheid gedogen. Dat wordt nog erger dan gedestilleerd water.

Blijven over SP en PvdA die na hun slechte rapportcijfers van schaamte in een hoek zijn gaan staan en vinden dat ze niet mee moeten doen. Samen 21 zetels en daarmee twee koppen groter dan de PVV. En belangrijker: concessievriendelijker dan GroenLinks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten