zondag 18 juni 2017

Kamervragen

De partij VoorNederland (VNL) 'hét alternatief voor het gat op rechts', is niet meer. Zaterdag besloot de algemene ledenvergadering tot opheffing na nul stemmen tijdens de verkiezingen. Zowel politiek, financieel als organisatorisch ziet de partij 'te weinig reële ambities om door te gaan'. Politiek leider Jan Roos was al weg. Die begint een opinieblogje.

Wat iedereen alweer was vergeten: VNL was in eerste instantie de partij van Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes. Die zich hadden afgescheiden van de fractie van de PVV. Bontes vertrok reeds in 2015 vanwege het beoogde lijsttrekkerschap van oud-advocaat Bram Moszkowicz, wat ook al een megasucces werd.

In het begin waren ze vooral de schietschijf van GeenStijl, die boos was omdat ze Geert alleen hadden achtergelaten. Het blog afficheerde het duo als Knabbel & Babbel, zetelrovers, pucheklevers, wachtgeldiërs en Vervelende Plucheplakkende Rancunezetel Opeisers (VPRO).

Ze konden niks anders dan 'zuigen en mekkeren over de Syrische jihad, kutmarokkaantjes op de kermis en schimmige shariatoestanden in verre zandbaklanden die niemand in Nederland een zak kan schelen'. Een stencilmachine die 'automatisch Kamervragen genereert op basis van Stormfronttopics'.

Dat laatste was redelijk spot on. Het duo had een opmerkelijke voorkeur voor alles dat met complotten en vermeende doofpotten had te maken. Zo wilden zij een debat over voormalig topambtenaar Joris Demmink, hoofdrolspeler in bizarre complotten op het interwebs. 

Sommige Vragen waren eigenlijk eerder verpakte meningen, waar het tweetal dan nog met veel moeite een vraagteken achter had gezet:

In hoeverre klopt het dat er serieus wordt overwogen om Arabische verkeersborden te introduceren? Deelt de minister de mening dat dit de wereld op zijn kop is en dat Nederland zich aanpast aan asielzoekers?

Bent u, in navolging van onze fractie, van mening dat dit munitietekort een beschaamde vertoning is? Zo neen, waarom niet?

Deelt u de visie dat sollicitanten aangenomen dienen te worden op basis van kwaliteit en niet op basis van etniciteit? Zo neen, waarom niet?

Wat is uw visie op het gegeven dat de enige vorm van institutioneel racisme in Nederland 'positieve' discriminatie betreft?

Deelt u onze afschuw van het zoveelste geweldsincident in een asielzoekerscentrum? Zo neen, waarom niet? Deelt u onze analyse dat het absorptievermogen van Nederland, als het gaat om de opvang van asielzoekers, haar maximum heeft bereikt? Zo neen, waarom niet?


We gaan ze missen, die vlijmscherpe vragen. Daarom pleit Het Knipmes voor de terugkeer van bontesvanklaveren.nl. Zo neen, waarom niet? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten