zaterdag 10 februari 2018

Wendbare speedboat

Het Forum voor Democratie begint steeds meer op de partij van Geert Wilders te lijken, met dreigende muiterij en openlijk gecommuniceerde onvrede.

Susan Teunissen, die vorig jaar nog op plaats drie stond bij de Kamerverkiezingen, stapte deze week op wegens gebrek aan democratie binnen de partij. Dinsdag publiceerde NRC een brief van FvD-partijleden Arthur Legger, Freek-Jan Berkhout en Gert Reedijk waarin wordt gevraagd om het vertrek van penningmeester Henk Otten, ook zij willen meer interne democratie en een uitbreiding van het bestuur. En dan was het nog het royement van partijprominent en geldschieter De Haze Winkelman en Wevers. Die twee zouden de macht binnen de partij willen overnemen. Historicus Frank Ankersmit hield het in december al voor gezien.

Het antwoord van boegbeeld Thierry Baudet op al deze ophef: In de afgelopen week hebben minder dan tien leden hun lidmaatschap opgezegd, en zijn er meer dan 500 leden bijgekomen. Er is geen sprake van interne verdeeldheid. Het partijbestuur wordt volledig gesteund in de gekozen lijn door de voltallige Tweede Kamerfractie, alle fractiemedewerkers, de volledige lijst voor de raadsverkiezingen in Amsterdam, de regio-coördinatoren, de voorzitter van het Wetenschappelijk Bureau, de organisatoren van de Zomer- en Winterscholen en de bestuursleden zelf. Plus: FVD wil wendbare speedboat zijn, geen logge olietanker.

Gisteren stond de wendbare speedboat tussen de logge olietankers. De kapitein had moeite om het bootje een bepaalde kant op te sturen. Hij werd geconfronteerd met zijn opmerkingen over homeopathische verdunning, rassenvermenging, de ontmoeting met de omstreden Jared Taylor, racisme en IQ en een dominant blank Europa en uiteindelijk rende zelfs partijgenoot Ramautarsing het podium op voor wat olifantstampij, waarna bij GS alle deelnemers een Hitler snorretje kregen.

Baudet mag nog zo hard schreeuwen dat hij wordt gedemoniseerd, het beeld van een bestuurlijke (en politiek-inhoudelijke) chaos à la Lijst Pim Fortuyn krijgt hij niet meer weggepoetst. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten