zaterdag 22 september 2018

Republikeinse keizer

Ze krijgen hem maar niet weg: D66 boegbeeld Alexander Pechtold. Ondanks verdoezelde privévluchten, een heimelijk geschonken penthouse, politieke draaikonterij en een omstreden abortus.

Ook niet echt handig was zijn standpunt over de zaak rondom de uitzetting van de Armeense kinderen Lili en Howick. Hij vond dat staatssecretaris Harbers zijn discretionaire bevoegdheid niet hoorde te gebruiken om de uitzetting van de twee tieners tegen te houden, omdat de rechter hierover moet beslissen. Toen bekend werd  dat Lili en Howick mochten blijven, twitterde Pechtold opeens zijn blijdschap.

En toen was daar het heugelijke nieuws, althans volgens GeenStijl, dat de ouwe republikeinse keizer zonder kleren een functie met 'koning' in de titel krijgt. Hij zou zijn zijn zinnen hebben gezet op de functie van Commissaris van de Koning. Liefst in Utrecht, waar Willibrord van Beek januari volgend jaar met pensioen gaat. Als het moet, wil hij ook best uitwijken naar Noord-Holland. 'De profielschets staat hier, sollicitatieprocedure sloot op 16 juli en uit betrouwbare bron weet GeenStijl dat ene A. Pechtold op de stapel ligt, en dat hij de hoogste hond is die het bot kan krijgen.'

Gelijk er nog een video overheen om eens flink te stoken in de fractie: wie wordt zijn opvolger?

De aanhang ziet hem graag vertrekken: 'Stel voor om deze misselijke kwal CvK van Madurodam te maken. Dan geven we hem een uniform met heel veel gouden krullen en uiteraard ook veel medailles. Een rijk versierde pet met ook veel goud erop. Dan Kees Vee en die kwal van Jetten erachter laten lopen (in kruiphouding). Als dienaren van de 'grote' leider.'

Maar helaas: Pechtold heeft niet gesolliciteerd om commissaris van de Koning in Utrecht of in Noord-Holland te worden. Dus blijft hij zitten. De rectificatie van GS moet nog altijd verschijnen.

Foto: Sebastiaan ter Burg (cc)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten