zaterdag 15 september 2018

Conservatieve geluiden

Na de kranten die hem weigeren openlijk te steunen, richt Donald Trump zijn pijlen op de grote techbedrijven. Nu heet de boosdoener weer Google, want die zou nauwelijks conservatieve geluiden doorlaten. 'Ze controleren wat we wel en niet kunnen zien. Dit is een ernstige situatie – daar gaan we wat aan doen!'

Minister van justitie Sessions heeft inmiddels bekend gemaakt dat hij een onderzoek instelt naar de manier waarop grote techbedrijven 'opzettelijk de vrije uitwisseling van ideeën verhinderen'. De hoofdaanklagers van verschillende staten hebben natuurlijk allemaal een Republikeinse achtergrond.

De Conservatieven wijzen onder meer op een interne e-mailwisseling tussen enkele leidinggevenden van Google. Daarin werd een programma besproken om de opkomst van latino’s te stimuleren bij de afgelopen verkiezingen. Een van hen schreef: 'We hadden nooit verwacht dat 29 procent van de latino’s voor Trump zou stemmen.' Google benadrukt nog maar eens dat het een onpartijdig programma betreft met als loffelijk doel om de opkomst bij verkiezingen te verhogen.

Daarnaast lekte Breitbart, de rechts-populistische spreekbuis van Trump, een interne video uit van een bijeenkomst, waar een deel van het Google-personeel stoom afblies daags na de verkiezingen. Zoiets wordt ook prompt gepapegaaid door The Postonline van Bert Brussen die spreekt van de 'kwaliteitsjournalistieke nieuwssite Breibart' en 'ontluisterend video'. 

Dat Californië, in het bijzonder Silicon Valley, een progressieve voorkeur aan de dag legt, is geen nieuws meer. Maar het maakt een iPhone of een Android toestel nog niet links of rechts. 

Ook de Google zoekmachine heeft geen linkse of rechtse voorkeur, de zoekresultaten worden vooral bepaald door wat internetgebruikers relevant vinden, oftewel het aantal verwijzingen naar bepaalde artikelen.

Het ongelijk van Trump bewijst hij dagelijks door via een andere Californische vinding Twitter dagelijks zijn conservatieve tweets te verspreiden.Met behulp van honderden conservatieve bots die rechtse propaganda  bij Google geplaatst krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten