zaterdag 6 oktober 2018

Tribale belhamels

Pegida demonstreert wat af, maar op een of andere manier wil het niet echt meer lukken. In juni liep een demonstratie bij een moskee in Rotterdam-Charlois volledig in de soep. Niet meer dan twintig Pegida aanhangers durfden de confrontatie aan, totdat ze zagen dat er honderden mensen stonden, weliswaar afgeschermd door politie, die op hun beurt Pergida wilden roosteren. De bus met Pergida aanhangers maakte meteen rechtsomkeert.

Een filmavond van Pegida bij de Laleli Moskee in Rotterdam werd dinsdag verboden. Boegbeeld Edwin Wagensveld tweette dat er op 2 oktober een film vertoond zou worden met 'Pedo Profeet Mohammed'.

Vrijdag heeft burgemeester Jan van Zanen van Utrecht een demonstratie van de anti-islambeweging bij de Ulu-moskee in de wijk Lombok voortijdig beëindigd. Op een groot scherm wilde Pegida - dit keer slechts vijftien aanhangers sterk - beelden tonen van onder meer verkrachtingen, onthoofdingen en besnijdenissen. De tegenmacht van 150 omstanders begon met eieren, tomaten, flessen en blikken te gooien.

Afgelopen zomer werd een demonstratie van Pegida bij dezelfde Ulu-moskee nog verboden. De groep wilde varkensvlees roosteren.

'Het recht van een stel protesterende debielen wordt ongedaan gemaakt door een stel evenzo debiele tribale beige belhamels,' schrijft GeenStijl met veel spijt in de stem. Vooral omdat je je kunt afvragen of 'het pleintje voor de moskee uw land nog wel is'. En daaronder de reaguurders: 'Je kunt beter een Joods restaurant afbranden dan met een plakje worst demonstreren. Blijkbaar.'

Probleem: Pegida verwart demonstreren met provoceren. Het aantal Pegida rouwdouwers dat zich op straat durft te vertonen kun je niet eens met goed fatsoen de vertegenwoordiging van een minderheid noemen. De uitkomst laat zich dan ook raden: Pegida komt nergens meer aan de bak. (Foto: Apdency)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten