zondag 4 november 2018

Antivaxxwappie

Ineens dook de vaccinatievrees op in het prestigieuze programma Buitenhof. De antivaxxer in kwestie was ene Anne-Marie van Raaij, voorzitter van Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP). Eerder dit jaar klaagde Van Raaij nog dat ze nergens serieus werd genomen. Voor talkshows op televisie werd ze zelden uitgenodigd. Een klimaatscepticus komt er nog een stuk beter vanaf dan een vaccinatiescepticus, vond ze.

Nu zat ze dan eindelijk in een serieus programma. Tot verbazing van onder meer GeenStijl: 'Is de medische wetenschap zelfs bij het sjieke Bakfietshof Buitenhof ook maar gewoon een mening die je prima tegenover de feitenkennis van een medische professional kunt zetten om te concluderen dat "u het niet met elkaar eens bent." En weer winnen de antivaxxers een slag tegen de volksgezondheid, met dank aan het vervuilende medium televisie.'

Het punt is dat Van Raaij niet echt duidelijk werd geïntroduceerd: het Antivaxxwappie is CEASE therapeute, zijnde een 'zeer effectieve methode om autistische kinderen te behandelen'. Op de site van de therapie staat doodleuk: 'In de praktijk bleek autisme een stapeling van verschillende oorzaken te zijn, waarvan bij zo'n 70-80% van de kinderen vaccinaties mede verantwoordelijk zijn, bij 80-90% van deze kinderen zijn ook toxische medicijnen en andere stoffen betrokken en bij ongeveer 5% zijn ook doorgemaakte ziektes van de ouders of het kind zelf betrokken.' Helaas: complete onzin.

Het RIVM was zo verstandig om weg te blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten