zaterdag 22 december 2018

Klimaatkassa

De Telegraaf en in het verlengde daarvan GeenStijl plus lezende aanhang heeft ineens genoeg van de klimaatgekte van VVD en CDA. 'Losgeslagen van de achterban'.

De vrijdag gepresenteerde klimaatplannen - waarin een 'duurzaamheidslening' voor woningen en een nationaal verkoopverbod op benzine- en dieselauto’s - vallen in deze kringen vooral slecht vanwege de......portemonnee. Anders gezegd: de klimaatkassa.

Want klimaatregelingen, allemaal goed en aardig, maar niet als het de burger geld gaat kosten. Funest voor onze koopkracht en de concurrentiekracht van onze economie. Bedacht door klimaatsalafisten, waarbij de VVDtop 'vrijwillig en met volle overgave een Urganda-agenda aan het uitvoeren is'.

Boze reaguurder: 'Ik ben 50+er met vaste baan net als mevrouw van Boven Dorens. Beide een auto, beide een motor, kooptoko en geld op de bank. Niet veel, maar er is ruimte voor leuke dingen. Of dat over 15 jaar nog zo is weet ik niet, misschien zijn we er dan al niet eens meer en dus heeft 't geen zin om nu te gaan zitten kniezen en zuinig doen. Opmaken is het devies, koelkast vol, vriezer vol en maandag nog ff naar de oosterburen voor een kofferbak vol goedkope wiskey en kruidenbitter..'

Andere reaguurder: 'Die accijns op de benzine auto gaat er sowieso komen zodat half Nederland met de diesel/benzine auto over de niet bestaande grens van de buren voortaan gaat tanken, mooi voor de uitstoot. En half nederland weer gaat stoken op de houtkachel, ook fijn voor de uitstoot. In ieder geval, voor de k*t burger... zorg dat je schulden hebt en minimaal inkomen want anders ben je nog meer de plukkip''.

Maar er is hoop: Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol (VVD), haalde vanochtend in alweer de Telegraaf stevig uit naar het klimaatakkoord en het preventieakkoord van kabinet Rutte-III. 'Ik vind dat de burger te veel op zijn nek krijgt.' De Oranje Hesjes staan in de coulissen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten