zaterdag 12 januari 2019

Homofobie

Jan Dijkgraaf maakte zich afgelopen week druk over de omstreden Nashville verklaring, 'waarin homo’s door christenfundamentalisten nog maar weer eens terug in de kast worden geduwd'. En dat het niet zo handig was dat 'meneer Van der Staaij' daar iets in zag.

Want: 'Er zijn mensen die nu eens niet willen stemmen op de politieke elite die het Verdrag van Marrakesh heeft omarmd en het Klimaatakkoord door onze strot gaat duwen.'

Als je echt wilt shoppen in het PVV- en FvD-proletariaat, kun je er volgens Jan misschien fijntjes aan toevoegen dat de ondertekenaars van die Nashville-verklaring geenszins willen dat homo’s voortaan worden gestenigd of van flatgebouwen worden gegooid.

Da's aardig, dat Jan opkomt voor andersdenkenden. Maar meent hij het ook?

Het dwarse blog Krapuul besloot eens zijn oude tweets na te lopen in het archief van @SIGILUX, de onvolprezen chroniqueur van het extreemrechtse smaldeel op Twitter. Puur om journalistieke redenen uiteraard. Bleek vol homofobie te staan,Toegegeven: gewist kort voordat Dijkgraaf lijsttrekker werd van GeenPeil, maar toch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten