dinsdag 16 juli 2019

De oorlog gaat gewoon door

Blogger Peter Breedveld van Frontaal Naakt is in de zaak die Hans Konings bij het OM had aangekaart vrijgesproken van belediging. De eis stelde al niet veel voor: een voorwaardelijke boete van 200 euro.

Breedveld voerde vorig jaar een kruistocht tegen wat hij noemde zijn stalker en Twitter opponent Hans Konings (docent, webbouwer, jazzliefhebber, motorrijder) en zette stevig aan: 'Een beetje een kindermisbruikershoofd heeft-ie wel. Hij ziet er uit als het archetype van de valse, laffe, achterbakse NSB’ende pederast, wil ik eigenlijk zeggen. Dat vieze mondje, die schichtige oogjes, je leest er zijn hele levensstijl aan af.'

Vond Konings niet leuk, maar de rechter vindt de uitlatingen niet onnodig grievend. Ook is van belang dat de column is geplaatst op een internetsite met een wat hardere en regelmatig provocatieve toonzetting, 'wat bij bezoekers van de site bekend is'. Konings heeft zich volgens de rechter bovendien zelf geregeld op provocerende en kwetsende wijze over verdachte en zijn partner uitgelaten, onder meer via twitter. Geconcludeerd wordt dat verdachte moet worden vrij gesproken.”

Breedveld is echter nog steeds kwaad. 'Elke dag werd ik verontwaardigd wakker, vol ongeloof dat dit me werd aangedaan, dat de overheid een racistische trol in bescherming neemt. Een trol die zijn eigen tweets verwijdert, omdat zelfs hij weet dat het niet deugt, wat hij heeft gedaan. Zelfs zijn ethiek is zuiverder dan die van het OM. Dat het hele juridische apparaat in stelling moet worden gebracht, al die tijd en die mankracht, al die energie en die emotie, omdat ik een racist heb beledigd.'

Waarna Wierd Duk, Shashi Roopram en Jan Dijkgraaf een veeg uit de pan krijgen. Want: Deze slag is gewonnen, maar 'de oorlog gaat gewoon door'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten