zaterdag 12 oktober 2019

Autoschaamte

De autoloze zondag, bekend van de oliecrisis in 1973, is weer helemaal terug. Bijna dan, want ChristenUnie en GroenLinks willen dat je één keer per jaar moet kunnen skateboarden op de autoweg of je yogamatje neerleggen op de rijbaan. Sommige Europese steden doen dat al.

Twee Kamerleden gaan een verzoek aan de minister indienen om hun idee te omarmen en promoten, gemeenten moeten het daarna oppakken.

Maar de reden? Niet vanwege het milieu, eerder vanuit een soort nostalgie. Of als feest. Het alternatief voor de auto wordt een per jaar gevierd.

De klimaatgekkies hatende aanhang van GeenStijl zette vanochtend meteen de aanval in. Heb je net zo'n dikke Tesla gezocht, mag je hem niet gebruiken. 'Als de dames (politici) eens beginnen bij zichzelf. Auto de deur uit, veganist worden, niet meer op vakantie, waterpomp, tv internet en telefoons weg, zonnepanelen en niet meer douchen. Als ze zelf alles eraan doen vind ik het een puik plan.' Plus: 'Die Groen-Linksers denken altijd dat omdat zij met hun bakfiets naar hun NGO/beleidsmedewerkerbaantje gaan in de stad dat de rest dat ook moet gaan doen.' En: 'Hét ideale beeld van GL: alle mensen deaud behalve de GL-kabouters met geitenwollen sokken, Scheelt aardig wat NOx en CO2 en zo meer.' Verder: 'U gaat maar lekker thuis op de bank zitten naar de staatstelevee kijken om er zeker van te zijn dat u wel alle klimaat propaganda tot u neemt.'

Het Knipmes vindt het voorstel nog veel te vriendelijk. Dit blog stelt een benzinevervuilende zondag voor ter stimulering van de autoschaamte. Eens per jaar mogen alle benzine en dieselvretende oldtimers uitgelaten worden om eens flink te uitlaapdampen zodat code rood van het RIVM is bereikt. De boeren mogen uiteraard ook meedoen.

Pix van Anefo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten