vrijdag 18 oktober 2019

Terreurboeren

De protesterende boeren kunnen op weinig sympathie rekenen bij links georiënteerde bloggen. Daar lezen we onder meer dat ze Minister Schouten 'met verkrachting als ze hun zin niet krijgen'. Of heten ze 'terreurboeren' die Klaver in een kissie willen stoppen.

Als je het hele wegennet platlegt, en de deur van een provinciehuis openramt, en de boel vernielt en mensen in gevaar brengt met je tractor en bijna kinderen doodrijdt en politici bedreigt met dood en verkrachting, met je galg en je doodskist, en een wetenschappelijk instituut intimideert en de directeur van dat instituut behandelt als een krijgsgevangene, als je een vrouw intimideert die in haar eentje zorgt voor wat tegenwicht tegen al dat boerengeweld, haar heur bord afpakt en doormidden scheurt, dan ben je een bende asociale pleurislijders, een zootje terreurboeren, schrijft Frontaal Naakt.

En dat het een grote schande is dat de politie niet optreedt, terwijl vreedzame anti-zwartepietbetogers in elkaar worden geramd, klimaatstakers 380 euro boete krijgen en de studente die durft te zeggen dat 'als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf' eerst landelijk geschandpaald en toen veroordeeld werd tot een taakstraf.

Dat die boeren boos zijn, dat kun je ze amper kwalijk nemen. Zij vinden dat ze met duurzame stallen al genoeg hebben gedaan en de stikstofuistoot de afgelopen decennia drastisch hebben verlaagd. En dat Rijk en provincies verschillen van mening over de juiste aanpak wijst op zwabberend beleid. Op maandag schorten meerdere provincies hun stikstofbesluiten tot nader order op, bang voor een boerenoorlog.

De Koning probeerde de partijen te sussen met een variant op het poldermodel: het stikstofprobleem is niet alleen een probleem voor de boeren, maar een probleem dat de samenleving gezamenlijk moet oplossen.

Bij Joop wordt het werkelijke kernprobleem benoemd: we zijn met te veel mensen. Een schier onstopbare groei van de wereldbevolking. Ook in Nederland. Niet alleen de veestapel moet weg, de boeren moeten moeten zelf ook worden opgeruimd. Nog even en we hebben geboorteschaamte en voert Nederland beperking van de kinderslag in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten