zaterdag 26 oktober 2019

Bollenboer

De boeren gaan vandaag weer op pad en zijn zaterdagmorgen aangekomen bij Hotel van Oranje te Noordwijk waar de opnames van Business Class plaatsvinden. Presentator Harry Mens (72) wil best een paar minuutjes of langer voor ze inruimen. Niet langer, want de betalende gasten zorgen ervoor dat het matig bekeken programma na al die jaren nog altijd niet van de buis is gehaald.

De hamvraag: waarom Business Class, het programma voor sigaren rokende rotaryleden uit pakweg Blaricum, Wassenaar en Bloemendaal?

Zou dat het enige praatprogramma zijn dat de boer kent? Die gaat immers met de kippen op stok, terwijl Harry Mens om 10.30 uur op zondag acte de présence geeft. Koffietijd, ook voor de boer.

'Wat meespeelt is dat Harry zich de laatste tijd een paar keer positief heeft uitgelaten over de boeren. Ook hopen we dat hij aan onze kant staat omdat hij een hart heeft voor ondernemers,' zegt actievoerder Mathijs Lubbertsen.

Harry is zelf namelijk ook een beetje boer. Zijn vader zat in de bollen.

De boeren hebben, getuige hun actiepagina op Facebook, iets tegen 'staatszender NOS, die u beschermt tegen de realiteit'. Dus moet Harry ze uit de brand helpen. Probleem is alleen dat zelfs het meest enthousiate betoog bij Harry strandt op zijn deadpangezicht en emotieloze spreektrant.

'Hier wel een zender staan, die in heel Nederland dekking heeft,' suggeert een boer. Geen slecht idee, een eigen boerenetherpiraat zet meer zoden aan de dijk. En Boer Koekoek moet ook terugkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten