zaterdag 9 november 2019

Gehuil en fout deugen

De actiegroep Kick Out Zwarte Piet lijkt dit jaar later dan normaal in actie te komen, maar stuit steeds meer op verzet.

Een bijeenkomst in Den Haag van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is gisteren weer eens behoorlijk uit de klauwen gelopen. Er zijn vernielingen aangericht, meerdere ramen ingegooid en auto's op de binnenplaats zijn vernield.

Volgens Mitchell Esajas van KOZP probeerden voorstanders van Zwarte Piet met vuurwerk de bijeenkomst in een voormalig schoolgebouw te bestormen.

Dat belooft nog wat voor KOZP demo's die voor het volgende weekend zijn aangekondigd.

Er komt nog veel meer gehuil en fout deugen van deze idioten, zo beweren reaguursels bij GS. De KOZP bedreigt Haagse ondernemers omdat zij 'vriend van Sinterklaas' zijn.

Een groep die zich kick out zwarte piet noemt straalt volgens de GS reaguurders alleen door die naam al zoveel agressie uit dat de kans op een tegenreactie wel erg groot wordt.

De actiegroep meent zelf vooruitgang te boeken. Uit politieke correctheid wisselen gemeenten hun zwarte pieten inderdaad steeds vaker in voor roetveegpieten. Ook dat gaat niet zonder weerstand. Steeds meer zwarte pieten lopen weg. De roetveeg mag dan een ultieme brug zijn tussen tussen traditie en aanpassing, pietenclubs in Middelburg, Assen en Veenendaal gooiden het bijltje er bij neer.

Het gevolg is dat straks alleen nog een oude man met baard en mijter op de stoomboot naar Nederland komt. Als die boot tenminste niet te veel stikstof uitstoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten