zaterdag 2 november 2019

Dumpertboys achtergelaten, overhead gesnoeid

GeenStijl viert 1 jaar zelfstandigheid, nadat het uit de moederschoot van De Telegrof werd weggtrokken. En hoe gaat het? Dat valt uit het verjaardagspraatje moeilijk af te leiden, ondanks het voorgespiegelde optimisme.

Goed, de redactie schrijft dat GS een 'onhebbelijke teringzooi' is geworden vanwege bakken met frisse nieuwe banners die de voorpagina ontsieren.

Met vijf man redactie aan de topicknoppen, twee paarse broeken aan de geldkraantjes, een halve FTE Oppermod die voor een hele werk heeft, en één zwaar overgeklokte Joris aan de serverzijde 'hebben we in anderhalf jaar tijd, vijftien jaar TMG ongedaan gemaakt.' Maar wel: Minimale bezetting, iedereen belast met dubbele taken en geen corporate met diepe zakken meer op om terug te vallen.

Over de cijfers wil GS geen mededelingen doen, behalve dat men een beter jaar heeft gedraaid dan de laatste drie jaar bij TMG. Dat zegt niet zoveel en de uitleg spreekt boekdelen: Goedkoop pandje betrokken, veel overhead gesnoeid, alleen wat nieuwe laptops gekocht, peperdure Dumpertboys achtergelaten, beetje de broekriem aangetrokken en met wat wilskracht het buikvet in spierkracht omgezet, maar bovenal: duizenden en duizenden premiums en donateurs er bij gewonnen.

Die premiumleden krijgen voor hun pakweg 33 of 66 euri per jaar niet veel, behalve een een telefooncover, een lullige ledenpas en dikke stickers. Het eerste jaar gunnen de reaguurders GS nog wel hun onafhankelijkheid, zeker de pro-Wilders en Thierry-aanhang, maar of die de komende jaren even gemotiveerd en geneus zijn zal nog moeten blijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten