zaterdag 21 december 2019

Uitstel

Met de hakken over de sloot heeft de nieuwe rechtse omroep Ongehoord Nederland 50.000 leden binnengeharkt. Nipt het aantal dat nodig is voor de aspirantstatus, al volgt ook nog een inhoudelijke toetsing.

Gelet op de vele publiciteit, ook bij de door initiatiefnemer Arnold Karskens gehate NPO, ging het bepaald niet snel.

Maar Karskens is boos omdat peildatum eerst was vastgesteld op 31 december 2019, maar nu een jaar is uitgesteld. Met andere woorden: niet alleen moet Karskens een jaar wachten voordat hij omroepje mag spelen, hij moet ook die 50.000 leden zien vast te houden. 'Dit op het allerlaatste moment verschuiven van de peildatum is een typisch voorbeeld van een onbetrouwbare overheid. Voor de nieuwe toetreders zoals ON! wordt het dus in een keer een stuk moeilijker gemaakt om toe te treden. Wij zijn gedwongen onze strategie te veranderen,' klonk het bij de omroep.

Het belooft wat, die rechtse journalistiek van Karskens. Die had kunnen weten dat minister Slob (Media) afgelopen zomer - ruim voordat Karskens zijn omroepplannen onthulde - al had aangegeven dat hij de deadline een jaar wilde opschuiven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten