zaterdag 20 juni 2020

Antivaxxers

Het ingrijpen van waarnemend burgemeester Johan Remkes van Den Haag bewijst in elk geval dat Viruswaanzin.nl serieus wordt genomen. Zegt woordvoerder Jan Engel van de beweging die zich verzet tegen de coronarestricties en zondag had willen demonstreren op het Malieveld. Er klinkt bijna verbazing over door.

Willem Engel, de eigenlijke initiatiefnemer en broer van Jan, is behoorlijk gefrustreerd over de gedwongen sluiting van zijn dansschool en staat zich voor op zijn wetenschappelijke verleden. Dat wil zeggen: hij maakte zijn proefschrift niet af, maar meent wel verstand te hebben van aerosolen, ooit zijn interessegebied, op grond waarvan hij meent dat de anderhalve meter-verplichting maar onzin is. Maar wat Engel bedoelt te zeggen is: mijn dansschool moet weer open en wel nu.

Het blog Kloptdatwel betrapte Engel al op behoorlijk wat dubieuze wetenschappelijke conclusies. Die overigens ook doodleuk beweerde dat dansers over een beter immuunsysteem zouden beschikken. Ook zo benieuwd wel wetenschappelijk onderzoek daaraan ten grondslag ligt?

Op het Malieveld was een sprekersprogramma samengesteld met vooral lieden uit de alternatieve hoek, waaronder regelrechte antivaxxers als Frank Ruesink. Of een Tom Zwitser die denkt dat de overheid corona gebruikt om van zorgpatiënten af te komen. Dat zijn geen sprekers, maar malloten.

Engel zegt geen antivaxxer te zijn, maar laat zich wel interviewen door blenderkwakmadam Eva van Zeeland, signaleerde Pepijn van Erp van Kloptdatwel, inmiddels zijn grootste luis in de pels. Die Van Zeeland zou natuurlijk ook gaan spreken op het Malieveld, net als 'zelfonderzoeker' Maurice de Hond, die ook iedere keer weer volledig overtuigd raakt van zijn eigen gelijk.

Donderdag dient het kort geding van Viruswaanzin tegen de staat, waarvan je nu ook al weet wat de uitkomst gaat worden. Dat weten de broers Engel vermoedelijk ook wel. Zodra de dansschool weer opengaat, hoor je ze niet meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten