zaterdag 1 augustus 2020

Viruswaarheid

De organisatie die vandaag nog een paar honderd man op de been bracht op het Malieveld Viruswaanzin dooft sneller uit dan het virus zelf. De nieuwe naam van de organisatie van Willem Engel heet Viruswaarheid.

De organisatie loopt al enige tijd achter de feiten aan: met de 'verstrekkende vrijheidsbeperkende maatregelen' waartegen Engel c.s. stelling nemen valt het in Nederland reuze mee, al helemaal vergeleken met andere Europese landen, die in een echte lockdown hebben gezeten. Van horeca tot musea, alles is gewoon weer open en 1 september geldt als ‘nieuw weegmoment’ voor de coronamaatregelen, zoals het nog steeds gedwongen sluiten van discotheken en clubs.

In Zwitserland en Zuid-Korea leidden eerdere openstellingen van het uitgaansleven al tot nieuwe, grote uitbraken. Net als in landen waar de versoepelingen te snel zijn doorgevoerd. Met ziekenhuisopnamen als gevolg. Maar zelfs dat wil Viruswaarzin maar moeilijk onder ogen zien. Toch eigenlijk vooral omdat Engel handelt uit eigenbelang: zijn danssschool moest dicht.

De stelling dat het beleid van de overheid er 'niet op is gericht om mensen te beschermen' slaat natuurlijk nergens op. Net zo min als de bewering dat de coronawet bedacht ‘om de maatschappij te knechten’. Engel probeert zich te distantiëren van complotdenkers, maar vertoont daar zelf aardig wat trekjes van. Het gevolg is dat je aanhangers vooral uit de alternatieve hoek komen, maar je boodschap niet echt landt in de rest van de maatschappij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten