zaterdag 10 oktober 2020

Bloedbad

Terwijl Donald Trump kuchend de indruk wil wekken dat hij weer boven Jan is, mede dankzij een wondermiddel van een bevriende farmaceut, doet de president het in de polls nog altijd niet goed

Bij het gemiddelde van alle nationale peilingen, berekend door RealClearPolitics, loopt Biden steeds verder uit, met 51,6 procent. Evenzo wat betreft het aantal kiesmannen (m/v) die de doorslag zullen geven. En dat is de stand van zaken na het chaotische debat tussen Biden en Trump en Trump's ziekenhuis-opname. 

Pogingen om luttele weken voor de verkiezingen de achterstand in te halen, lijken te standen. Het virtuele debat met Biden gaat niet door en rally's in Florida en Pennsylvania dit weekend ook niet. Een balontoespraak vanuit het Witte Huis zaterdag moet het tij keren. De laatste kans is het residentiële debat op 22 oktober.

Tot overmaat van ramp wordt Trump's grootste fanclub QAnon ook nog eens de mond gesnoerd. Facebook heeft afgelopen week alle QAnon accounts gesloten. Hoewel Trump onlangs liet weten dat QAnon mensen zijn 'die mij kennelijk zien zitten', zijn Republikeinen weinig enthousiast over anonieme internetorakel, dat doodleuk beweert dat een linkse elite kinderen vermoordt en Hillary Clinton en Joe Biden pedofielen zijn die de duivel aanbidden. Republikein Tom Malinowski heeft zich inmiddels openlijk gedistantieerd van QAnon en vindt dat dit soort extreme groepen moet worden aangepakt. 

Ernstiger voor Trump is dat er binnen de Republikeinse Partij steeds twijfel klinkt, vooral door de manier waarop de president de coronacrisis heeft aangepakt. Senator Ted Cruz van Texas vreesde vrijdag een 'bloedbad van Watergate-proporties'.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten